Menu

Cruise vanuit Rotterdam

De tweede stad van Nederland is een belangrijk logistiek knooppunt waarbij de Rotterdamse haven een belangrijke rol speelt. De haven is één van de belangrijkste havens ter wereld. Rotterdam ligt aan de Nieuwe Maas en wordt gekenmerkt door veel moderne architectuur. Dat is vooral het gevolg van het vrijwel platbombarderen van de Rotterdamse binnenstad tijdens de Tweede Wereldoorlog. Vooral als je langs de kades van de Nieuwe Maas wandelt zie je hoe sterk de skyline van Rotterdam gedomineerd wordt door moderne bouwwerken. Rotterdam is door het deels ontbreken van een historisch centrum anders dan de gemiddelde West-Europese stad maar daardoor zeker niet minder de moeite waard om te bezoeken. De gedwongen nieuwe start van Rotterdam na W.O. II heeft ervoor gezorgd dat moderne architectuur volop de ruimte heeft gekregen binnen het hart van de stad. Dat heeft geleid tot een stad boordevol prachtige moderne gebouwen waar menig andere Europese stad een puntje aan kan zuigen.

Bezienswaardigheden in Rotterdam

  • Kunsthal
  • Euromast
  • Parkheuvel
  • Delfshaven
  • Oude Haven
  • Scheepvaartkwartier met het Boymans van Beuningen
  • De markthal met kraampjes vol vers en lekker eten

Nederland-rotterdam-centraal-station   Nederland-rotterdam-delfshaven-gracht   Nederland-rotterdam-erasmus-brug

Beste tijd voor een cruise naar Rotterdam

De beste reistijd voor Rotterdam in Nederland is van mei t/m oktober, waarin je een zachte of aangename temperatuur hebt en amper neerslag.

Algemene informatie over Rotterdam

Valuta
De valuta in Nederland is de Euro.

Haveninformatie
De cruisehaventerminal van Rotterdam is gebouwd op de Wilhelminapier. Het ligt ten westen van de prachtige Erasmusbrug, aan de zuidoever van de Maas. Schiphol Airport Amsterdam ligt op 1 uur van de cruiseschipterminal, daarnaast heb je eventueel ook een airport dichterbij namelijk Rotterdam Airport.
rotterdam-portmap   Nederland-rotterdam-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor Rotterdam. Er is een speciale wandelroute uitgezet: ‘Shop ’till you drop’ die u langs de historische bezienswaardigheden en bijzondere moderne gebouwen voert, maar ook langs de leukste winkels. Deze en andere wandelroutes zijn te verkrijgen bij de VVV.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan