Menu

Gotenburg

Gotenburg is de op een na grootste stad in Zweden, en ligt aan de monding van rivier de Gota Alv. In Gotenburg zijn verschillende bezienswaardigheden. Zo zijn er diverse kerken te bezoeken. Wat natuurlijk niet mag missen is de visafslag. Er is geen betere plek om te genieten van seafood, de kwaliteit van het eten is hier dan ook hoog aan de kust! Ook zijn er verschillende musea die u meer vertellen over de geschiedenis van Gotenburg. In de stad heerst een gezellige en uitnodigende sfeer met een scala aan restaurants. Een drankje drinken is prima te doen, alleen zijn de prijzen voor alcoholische dranken aan de hoge prijs!

Bezienswaardigheden in Gotenburg

  • Festivals
  • Gotenburg museum of art
  • Röhsska Museum
  • Gothenburg City Museum
  • Universeum
  • Liseberg
  • Haga district

   

Beste tijd voor een cruise naar Gotenburg

De beste reistijd voor Gothenburg in Zweden is van mei t/m september, waarin je een zachte of aangename temperatuur hebt en amper tot weinig neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in in Gothenburg is 20°C in juli en de laagste is 1°C in januari.

Algemene informatie over Gotenburg

Valuta
De valuta in Gotenburg, Zweden is de Zweede kroon.

Haveninformatie
Port Gothenburg heeft 2 speciale terminals voor cruiseschepen plus 2 speciale kades voor cruises. De haven is het hele jaar door ijsvrij. Als toeristische informatie stelt het havenbedrijf foto’s, professionele presentaties, toeristische kaarten en video’s ter beschikking. Via het Gothenburg Cruise Network worden ook professionele havendiensten, rondleidingen en cruise gerelateerde activiteiten aangeboden aan cruisemaatschappijen. Hier kunnen ‘s werelds grootste voeringen aanmeren, aangezien de haven geen grenzen kent aan de lengte, hoogte of breedte van het schip.

 Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan