Menu

Waterford

Waterford ligt aan de zuidkust van Ierland, prachtig gelegen aan de rivier de Suir. Het zuidoosten is gezegend met het warmste klimaat van Ierland en heeft altijd een grote aantrekkingskracht op immigranten gehad. Op de zachtglooiende heuvels staan indrukwekkende middeleeuwse kastelen en grote landhuizen. Deze streek heeft voor elk wat wils, van drukke badplaatsen tot schilderachtige dorpjes aan een riviertje. Van mooie valleien tot rotsachtige landtongen, van vredige kustdorpjes en kloosters tot drukke steden.

Waterford werd in 853 gesticht door de Vikingen en heeft in de Ierse geschiedenis een hele belangrijke rol gespeeld. De stad is strategisch gelegen en uitgegroeid tot de belangrijkste Ierse zeehaven in het zuidoosten. Vanaf de 18e eeuw nam de welvaart toe door de handel en plaatselijke industrie. In deze tijd heeft de kristal– en glasindustrie zijn faam opgebouwd. Vandaag de dag kan de Waterford Crystal Factory bezocht worden en dat is beslist de moeite waard. Bezoekers kunnen alle fasen van het productieproces volgen en producten worden ook in de bijbehorende winkel verkocht.

Bezienswaardigheden in Waterford

  • In Waterford zijn nog verschillende overblijfselen bewaard gebleven, zoals restanten van de stadsmuren.
  • Regelmatig festivals en evenementen, zoals bijvoorbeeld het International Choir Festival, Light Opera Festival, World Ocean Festival, National Heritage Week.
  • De Heritage Centre
  • Kristalfabriek
  • De Watch Tower
  • Kathedraal
  • Reginald’s Tower, een toren die door de Vikingen werd gebouwd.
  • In de County Waterford vindt men prachtige stranden, duinen, valleien, heuvelachtig landschap, meertjes, watervallen en bossen.

Ierland-Waterford-Country Waterford-valleien-landschap   Ierland-Waterford-overblijfselen-oud kasteel   Ierland-Waterford-lismore castle

Beste tijd voor een cruise naar Waterford

De beste reistijd voor Waterford in Ierland is van juni t/m september, waarin je een zachte of aangename temperatuur hebt en amper neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in Waterford is 17°C in juli en de laagste is 8°C in januari.

Algemene informatie over Waterford

Valuta
De valuta in Waterford, Ierland, is de Euro.

Haveninformatie
De haven heeft 3 ligplaatsen in het stadscentrum met laagwater voor schepen tot 150 meter. De Ocean Cruise plaats bij Belview Port ontvangt de medium schepen. De grotere schepen meren vaak aan bij Dunmore East (zo’n 20 km van het grotere centrum). Daarnaast worden de passagiers met tenderboten vervoerd naar de kade.

Ierland-Waterford-cruise-haven-map   Ierland-Waterford-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor Waterford. Op de markt gebracht als het ‘eerste Viking virtual reality-avontuur ter wereld’, opende King of the Vikings in 2017 in Bailey’s New Street in de Viking Triangle. De locatie is de ruïnes van het 13e-eeuwse Franciscaner klooster, waar een rieten Vikinghuis is gebouwd met alleen de materialen en methoden van die periode. De ervaring duurt 30 minuten, waarin je gidsen in historische klederdracht ontmoet en een VR-headset opzet en een stap terug doet naar de tijd dat Waterford werd bewoond door Vikingen. De ervaring heeft een verhaallijn, op voorwaarde dat je niet te veel wordt afgeleid door de verbluffende beelden.

 

 Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan