Menu

Waterford

Waterford ligt aan de Zuidkust van Ierland, prachtig gelegen aan de rivier de Suir. Het zuidoosten is gezegend met het warmste klimaat van Ierland en heeft altijd een grote aantrekkingskracht op immigranten gehad. Op de zachtglooiende heuvels staan indrukwekkende middeleeuwse kastelen en grote landhuizen.

Deze streek heeft voor elk wat wils, van drukke badplaatsen tot schilderachtige dorpjes aan een riviertje. Van mooie valleien tot rotsachtige landtongen, van vredige kustdorpjes en kloosters tot drukke steden.

Waterford werd in 853 gesticht door de Vikingen en heeft in de Ierse geschiedenis een hele belangrijke rol gespeeld. De stad is strategisch gelegen en uitgegroeid tot de belangrijkste Ierse zeehaven in het zuidoosten. Vanaf de 18e eeuw nam de welvaart toe door de handel en plaatselijke industrie. In deze tijd heeft de kristal– en glasindustrie zijn faam opgebouwd. Vandaag de dag kan de Waterford Crystal Factory bezocht worden en is beslist de moeite waard. Bezoekers kunnen alle fasen van het productieproces volgen en producten worden ook in de bijbehorende winkel verkocht.

Bezienswaardigheden

  • In Waterford zijn nog verschillende overblijfselen bewaard gebleven, zoals restanten van de stadsmuren, Reginald’s Tower, de Watch Tower en de kathedraal.
  • Regelmatig festivals en evenementen, zoals bijvoorbeeld het International Choir Festival, Light Opera Festival, World Ocean Festival, National Heritage Week.
  • de Heritage Centre, een prachtig museum dat de geschiedenis vertelt aan de hand van een maquette en oude kunstvoorwerpen. Deze zijn gevonden tijdens het grondwerk voor de bouw van een winkelcentrum in Waterford.
  • Kristalfabriek
  • Reginald’s Tower, een toren die door de Vikingen werd gebouwd.
  • In de County Waterford vindt men prachtige stranden, duinen, valleien, heuvelachtig landschap, meertjes, watervallen en bossen. Het is tevens centraal gelegen voor een bezoek aan interessante plaatsen als Kilkenny Castle, Tramore en Ardmore.


Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan