Menu

Kullorsuaq

Kullorsuaq is een voor Groenlandse begrippen groot dorp in de gemeente Avannaata. Naast enkele hoofdvoorzieningen als stromend water, elektriciteit, een supermarkt en een kleine haven, is er niet veel. De bevolking leeft er nog vrijwel als honderden jaren terug: men gaat er nog in kajaks op jacht en walvisvlees op de barbecue is geen uitzondering. De naam Kullorsuaq betekent in het Groenlands) ‘ de grote duim’, verwijzend naar de raar gevormde rots nabij de nederzetting.

Bezienswaardigheden in Kullorsuaq

  • Walvissen
  • IJsschotsen
  • Gekleurde huisjes

Beste tijd voor een cruise naar Kullorsuaq

De beste reistijd voor Kullorsuaq in Groenland is van juni t/m september, waarin je een zeer koude temperatuur hebt, maar wel amper neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in Kullorsuaq is 5°C in juli en de laagste is -19°C in februari.

Algemene informatie over Kullorsuaq

Valuta
De valuta in Kullorsuaq, Groenland is de Deense kroon.

Haveninformatie
Cruiseschepen gaan voor anker voor de kust van het eiland.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan