Menu

Tallinn

Tallinn heeft haar naam te danken aan de Deense bezettingsperiode,  het is een samentrekking van Taani linn, wat Denenburg betekent.

De meeste bezoekers aan Tallinn komen voor de oude binnenstad (Vanalinn). De Hanze heeft de geschiedenis en het uiterlijk van Tallinn zeer bepaald: de binnenstad telt vele koopmanshuizen en pakhuizen uit deze tijd. De binnenstad is geheel ommuurd, en deze stadsmuur is voorzien van een groot aantal pittoreske torens. Net als in sommige Nederlandse steden hebben torens en poorten er bijnamen: een van de verdedigingstorens heet Kiek in de Kök (Kijk in de Keuken, in het Laagduits, de taal van de Hanze). Verder zijn er de toren Lange Herman (Pikk Hermann) en de poort Dikke Margareta (Paks Margareeta).

De oude stad bestaat uit twee gedeelten: de Domberg (Toompea), waar de adel en de geestelijkheid woonde, en de benedenstad. Deze delen worden gescheiden door een muur en verbonden door twee straatjes: het Korte Been en het Lange Been.

Bezienswaardigheden in Tallinn

 • Domkerk
 • Citadel en het kasteel
 • Estlandse museum van de kunsten
 • Russisch-orthodoxe Alexander Nevsky kathedraal
 • Vanaf de Domberg heeft men een fraai uitzicht over de stad en over zee
 • Diverse poorten en torens van de stadsmuur
 • Gebouwen van diverse gilden
 • Kerk van de heilige geest
 • Raadhuis aan het Raadhuisplein (Raekoja plats)
 • St. Nicholaas kerk (Niguliste)
 • St. Olaf kerk (Oleviste)
 • Straten als Pikk (Langestraat) en Lai (Breestraat) bieden veel oude koopmanshuizen.

Estonia-Tallinn-alexander nevsky cathedral-kathedraal   Estonia-Tallinn-old town-stad   Estonia-Tallinn-souvenir-kerk-winkels

Beste tijd voor een cruise naar Tallinn

Van mei tot september is de beste tijd om naar Tallin, Estland, te gaan.

Algemene informatie over Tallinn

Valuta
De valuta in Tallin, Estland, is de Euro.

Haveninformatie
Het vaarseizoen van de haven loopt van eind april – begin mei tot eind oktober – begin september. Het gemiddelde aantal cruiseschepen per jaar is ongeveer 300. De passagiershaven van Tallinn is een van de drukste Baltische cruisebestemmingen en bedient jaarlijks meer dan 0,5 miljoen cruisetoeristen. Sinds 2011 is de haven ook een ommekeerbestemming (thuishaven) voor cruiseschepen die vanuit Tallinn vertrekken op retourroutes. De nieuwe service komt tot stand via samenwerking met de internationale luchthaven Lennart Meri Tallinn Airport (de grootste van Estland). De luchthaven ligt ongeveer 4 km van het stadscentrum.

Estonia-Tallinn-cruise-haven-map  Estonia-Tallinn-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Vanaf uitzichtpunt Patkuli kunt u een adembenemende uitzicht zien van de oude stad terwijl de zon achter de horizon verdwijnt. Overdag is het best druk, maar tijdens zonsondergang zijn er maar een paar andere toeristen.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan