Menu

St. Petersburg

Een cruise naar Sint Petersburg is een sprookje. Sint Petersburg is een eeuwenoude en indrukwekkende stad met vele kathedralen, paleizen, bruggen, musea en winkelcentra.

Flaneer op de wereldberoemde Nevski Prospekt, de prachtige boulevard, met imposante kerken, paleizen en winkels. Natuurlijk mag een bezoek aan de schitterende Hermitage vandaag niet ontbreken. De Hermitage is het grootste museum ter wereld en voor velen ook het mooiste.

Wilt u prachtige tuinen zien? Bezoek dan het Petershof, ook wel het Russische Versailles genoemd. Wat u ook wilt zien, er is genoeg te beleven tijdens een  Sint Petersburg.

Bijgeloof van de Russen: schenk nooit een even aantal bloemen. Dit brengt ongeluk. Voor geluk: spuug drie keer over uw linkerschouder en klop vervolgens drie keer op hout.

Bezienswaardigheden in St. Petersburg

 • Het is tijdens de cruise mogelijk om excursies te doen in Sint Petersburg. Om u een beeld te geven wat Sint Petersburg te bieden heeft is hieronder een lijst opgesteld van de bezienswaardigheden in Sint Petersburg.
 • Nevski Prospekt. Dit is de beroemdste boulevard van Sint Petersburg. Met vele bezienswaardigheden als paleizen en kerken, winkels, restaurants en hotels en leuke zijstraatjes om te wandelen.
 • Dekabsitenplein. Gelegen ten westen van de Admiraliteit met het beroemde standbeeld van Peter de Grote. Het paard en Peter zijn op ware grootte afgebeeld en staan op een granieten onderstuk van 1625 ton.
 • Isaak Kathedraal. Imposante Isaakkathedraal dat nu ingericht is als museum. De kathedraal is 101 meter hoog, 111 meter lang en 98 meter breed en bood plaats aan 14.000 gelovigen.
 • Warenhuis Gostiny Dvor. Het twee verdiepingen tellende geelwitte gebouw was een omvangrijk complex van tientallen verschillende winkeltjes.
 • De Brodskistraat. Bekende zijstraat van de Nevski Prospekt. De straat leidt naar het Plein der Kunsten, waar het Russische Museum centraal staat.
 • De Petrus en Paulusvesting. Deze vestiging is gelegen op het Hazeneiland (Zakatsji ostrov) dat omringd wordt door het Kronverkkanaal en de rivier de Neva. De contouren van de vesting bestaan uit zes bastions, vernoemd naar Peter de Grote en vijf van zijn generaals, en zijn verbonden door stenen muren. Bij de buitenvesting, Kronverk geheten, is nu het Artillerie Museum gevestigd, waar wapenverzamelingen, uitrustingen en talloze uniformen te bezichtigen zijn. Binnen de vesting is ook de Petrus en Paulus Kathedraal gevestigd.
 • De Hermitage. Bestaat uit vijf verschillende gebouwen die met elkaar verbonden zijn. Het is het grootste museum ter wereld. De lichtgroene gevel met de talrijke witte zuilen grenst aan de Neva, het Paleisplein, het kanaal Mojka en de admiraliteit. Het voornaamste gebouw, het Winterpaleis, was vroeger de residentie van de tsaren.
 • De Admiraliteit. Met zijn gouden top het snijpunt van drie grote prospecten, die in de vorm van een ster in het centrum beginnen.
 • Yusupov paleis. In de jaren zestig van de 18de eeuw bouwde Vallin de la Mothe het Yusupov paleis aan het Mojkakanaal. Het was een geschenk van Catharina II aan vorstin Tatjana Joesoepova.
 • Het baroktheater. Waar nog steeds concerten worden uitgevoerd, is eveneens zeer fraai. Er worden rondleidingen door het gebouw gegeven, waaronder een ‘Raspoetinrondleiding’ met wassenbeelden van Joepoepov en Raspoetin.

rusland-st petersburg-kasteel-poort   rusland-st petersburg-kleurrijk gebouw   rusland-st petersburg-kathedraal

Beste tijd voor een cruise naar St. Petersburg

De beste tijd om naar St. Petersburg, Rusland, te gaan is van april t/m oktober.

Algemene informatie over St. Petersburg

Valuta
De valuta in St. Petersburg, Rusland, is de Russische roebel.

Haveninformatie
Uw cruiseschip ligt in de Sea Commercial Port, Main Gate, pier 32 of 33. U dient eerst door de douane te gaan. Wanneer u het havengebouw uitloopt, ziet u direct de excursiebussen staan.

Taxi’s dienen gereserveerd te worden. Taxi’s mogen niet bij het cruiseschip komen. Er rijdt een havenbus die u tot het eind van de haven brengt. Aan het eind van de haven staan vaak enkele taxi’s, maar dit is niet altijd het geval.

Vliegveld Pulkovo ligt op een afstand van ca. 20 km van de stad. Een taxi krijgen in Sint Petersburg is erg moeilijk. Als het u lukt om een taxi op straat te ‘vangen’, is hij nooit goedkoop. Taxi’s van het model Volga zijn geelachtig-groen en hebben een zwart-wit geblokte band aan de zijkant. Als ze vrij zijn, kunt u achter de vooruit een klein groen licht zien branden.

Het snelste vervoersmiddel is de metro, deze rijdt van 05.30 uur tot 01.00 uur. De prijzen zijn vanwege de inflatie voortdurend aan verandering onderhevig. Er zijn geen kaartjes, u koopt een plastic munt. Wisselautomaten vindt u in de hal van ieder metrostation.

Een bijzonder verschijnsel in het stadsverkeer zijn de ‘trolleybussen’, bussen met een elektrische bovenleiding. De bussen rijden, net als de trams, van 05.30 uur tot 01.20 uur. In de bus moet u een kaartje bij de conducteur kopen. Meestal is het erg druk, geef daarom het geld aan iemand die in de buurt van de conducteur staat. Het kaartje komt dan uw kant op, vervolgens dient u dit in een automaat van een gaatje te voorzien. Het is eveneens mogelijk van te voren bij een kiosk meer kaartjes tegelijk te kopen.

Rusland-stpetersburg-haven-map.png   Rusland-stpetersburg-haven.jpg

Tip(s) van Captain Cruise
Wanneer u niet met de excursie meegaat, krijgt u ook geen visum en is het alleen mogelijk om een kijkje in de terminal te nemen (u dient uw paspoort dan tijdelijk af te geven).Wanneer u met de excursie meegaat, krijgt u automatisch een stempel in uw paspoort: uw visum voor een dag.

Bij het van boord gaan ontvangt u een rood plastic kaartje van de douane. Deze dient u weer in te leveren wanneer u terugkeert aan boord. Bij verlies dient u ter plaatse een boete van $50 te betalen.

Wanneer u in Pushkin/ Petershof (Zomerpaleis) wilt fotograferen of filmen, dient u daarvoor te betalen. Wanneer u niet wenst te betalen, dient u uw fototoestel/videocamera in te leveren en later weer op te halen. Grote tassen dienen tevens te worden afgegeven, kleine tassen niet.

Het is verboden om militaire installaties, infrastructuur, radiozenders, energiebedrijven, tunnels en bruggen te fotograferen/filmen. Met het laatste verbod neemt men het in St Petersburg met een overvloed aan mooie bruggen niet zo nauw.

Wilt u heerlijk een dagje shoppen, dat kan!  Winkels zijn over het algemeen geopend van 11.00-19.00 uur of 20.00 uur. Warenhuizen, berjozki en westerse winkels zijn vaak eerder en langer geopend. In principe zijn alle winkels tijdens de lunch (van 14.00-15.00 uur) gesloten en tevens op zondag.

Eén van de drukste winkelstraten is de Nevsky Prospekt. Als u winkelcentra wilt bezoeken in Sint Petersburg raden we aan een van de volgende warenhuizen te bezoeken,Gostinyi Dvor, Passazj of Apraksin Dvor.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan