Menu

Kopenhagen

De naam Kopenhagen, of zoals de Denen zeggen København, is een verbastering van het Deens voor ‘Koopmandshavn’ of koopmanshaven. Vanaf de 13de eeuw werd de haven steeds vaker aangedaan. In de 14de eeuw werd de stad een koninklijke residentie met alle daaraan verbonden economische voordelen. Vanaf de vorige eeuw werd de stad een schouwspel van een reeks oorlogen en vernielingen. De heersers uit die tijd waren bevreesd voor annexatie van de belangrijke zeestraat waaraan de haven lag door het veel machtigere Holstein.
De ommekeer kwam onder Erik van Pommeren, die København tot hoofdstad uitriep en de nederzetting verder uitbreidde. Hij voerde tolheffingen in voor elk schip dat de smalle zeestraat wilde passeren. Het geestelijke leven bloeide op als nooit tevoren en in 1479 werd de universiteit opgericht.

Bezienswaardigheden in Kopenhagen

 • Amalienborg Paleis. Residentie van de Deense koninklijke familie. Koningin Margrethe verblijft hier ‘s winters in één van deze vier kolossale rococo-panden. Wilt u een gebouw van binnen bekijken, dan is dit mogelijk vanaf 11.00 uur in de ‘Queens residence’.
 • Christiansborg Paleis. Dit paleis gebouwd in 1167 en bijna verwoest in 1794 door een brand, laat u de schitterende vertrekken zien van de koninklijke familie uit de tijd van de Deense koning Christian IV.
 • De Kleine Zeemeermin. De Denen noemen haar: “Den Lille Havfrue”. Zij is een figuur uit het sprookje van Hans Christian Andersen. Hans Christian Andersen creëerde het sprookje toen hij tevergeefs voor de derde maal een vrouw ten huwelijk had gevraagd.
 • Het Kastellet. Het Kastellet is een onderdeel van de 17de eeuwse vestingwallen. De architect van deze citadel is de Nederlandse vestingbouwer Hendrik Russe welke naar aanleiding van een nederlaag tegen Zweden in de 17de eeuw van koning Christian IV de opdracht kreeg een vesting te bouwen.
 • Rosenborg Slot. Dit schitterende renaissancegebouw werd gebouwd in 1606 door koning Christiaan IV.
 • Rundetårn Een toren beklimmen zonder traptreden? Dit is mogelijk in de ronde toren. Als u een blik over Kopenhagen wilt werpen, gaat u dan eens in deze toren omhoog. Op de bovenste verdieping heeft u een mooi panorama van het oude Kopenhagen.
 • Tivoli. Eén van ‘s werelds beroemde pretparken is ongetwijfeld het in 1843 geopende Tivoli. Tivoli is meer dan een pretpark. Behalve de kermisattracties is er veel meer te beleven. De tuinen zijn schitterend aangelegd. Heerlijk om in rond te wandelen. Er is zoveel te zien en te horen: pantomime spelers, openluchtconcerten, variété in de openlucht of in één van de vele theaters die het park rijk is. Natuurlijk ontbreken de restaurants met de gezellige terrassen ook hier niet.
 • Guiness World of Records Museum. Wereldrecords van elke grootste, kleinste, hoogste, diepste, snelste en meest langzame persoon of gebeurtenis. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is hier te vinden.
 • Nationaal Museum. Dit museum herbergt een schat aan Deense culturele geschiedenis.
 • Ny Carlesberg Glytotek. Dit museum laat niet alleen de Egyptische, Griekse, Etruskische en Romeinse kunstwerken zien, maar ook de Franse en Deense collectie uit de 19de en 20ste eeuw.
 • Ripley’s believe it or not Museum. Een collectie van rariteiten uit de hele wereld.

Denemarken-Kopenhagen-cruise-haven-Nyhavn   Denemarken-Kopenhagen-cruise-haven-Paleis   Denemarken-Kopenhagen-cruise-haven-Kleine Zeemeermin

Beste tijd voor een cruise naar Kopenhagen

De beste reistijd voor Kopenhagen, Denemarken, is van juni t/m september, waarin je een zachte of aangename temperatuur hebt en amper neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in Kopenhagen is 20°C in juli en de laagste is 2°C in februari.

Algemene informatie over Kopenhagen

Valuta
De valuta in Denemarken is de Deense Kroon.

Haveninformatie
De grootste passagiersterminal van Kopenhagen is Freeport Cruise Terminal, gelegen ten noorden van het centrum, in een industriële haven. Het wordt gebruikt door de meeste grote cruisemaatschappijen en biedt cafés, eetkiosken, toiletten, Wi-Fi internet en een wachtlounge. De reistijd van de cruisehaven naar het centrum van Kopenhagen is 1 uur (lopen) en 20 minuten (shuttlebus of taxi). De internationale luchthaven van Kopenhagen ligt op 30 minuten van de terminal (shuttlebus of taxi).

Kopenhagen port-map   Kopenhagen port

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor de stad Kopenhagen. Wilt u graag alles uit de stedentrip naar Kopenhagen halen, dan is de Kopenhagen City Card een dikke aanrader. Met deze kaart heeft u gratis toegang tot 87 bezienswaardigheden en museums zoals Tivoli, Amalienborg, Kasteel Rosenborg en een boottocht door de grachten van de stad. Ook kunt u gratis gebruik maken van het openbaar vervoer, inclusief vervoer van en/of naar de luchthaven.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan