Menu

Nieuw Zeeland

Welcome/Nau mai haere mai!

Nieuw-Zeeland heeft vele gezichten, klimaten en landschappen. Als uw cruiseschip aanlegt in Nieuw Zeeland heeft u elke dag een andere top cruise dag. Nieuw-Zeeland bestaat uit twee grote eilanden, het Noorder-eiland en het Zuider-eiland.  Ook zijn er nog een aantal kleinere eilanden.
Sinds dat Nieuw-Zeeland zich 80 miljoenjaar geleden van het vaste land afscheidde is er een geïsoleerde natuur ontstaan. Er bevinden zich een aantal natuurparken waar u dit schoon kunt bewonderen.

Populaire havens:

Auckland
Napier
Wellington
Christchurch
Tauranga
Dunedin
Doubtful Sound
Fiordland National Park
Gisborne
Akaroa
Bay of Islands
Milford Sound
Oban
Auckland eilanden
Picton
Campbell Island
Dusky Sound
Lyttelton

Handige weetjes:

Officiële taal: Nieuw-Zeelands Engels
Valuta: Nieuw-Zeelandse dollar
Andere gesproken talen: Maori
Drie woorden die goed van pas komen:

  • Hallo = ”Hello” – ”Kia ora”
  • Bedankt = “Thank you” – ”Mauruuru”
  • Tot ziens = “(Good)bye” – ”Kia ora”

Winkelen:

De meeste winkels zijn open van maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 17:30 uur. In de grote steden zijn ze vaak ook op zaterdag en zondag open. De koopavonden zijn op donderdag of vrijdag t/m 21:00 uur.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan