Menu

Tauranga

Tauranga is de grootste stad van de Bay of Plenty regio op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland. Tauranga is één van de snelst groeiende steden van Nieuw-Zeeland. Naar verwachting zal het over een aantal jaar Dunedin inhalen.

De stad ontleent haar toeristische aantrekkingskracht aan de nabijheid van Mount Maunganui en de diverse watersportmogelijkheden. Het centrum grenst aan het water en is uitgebouwd tot een winkel en restaurantgebied.

Bezienswaardigheden in Tauranga

 • Mount Maunganui. Dit is een slapende vulkaan waar vroeger de Maoristammen leefden. Hier kun je nog steeds resten van zien. Verder kun je hier heerlijk relaxen in de warme natuurlijke zoutwaterbronnen.
 • Buiten activiteiten. Je kunt hier surfen, mountainbiken, raften, kajakken, kanoën en golfen.
 • Movie tour. Hier zijn delen van de lord of the rings opgenomen. Zowel de binnenlandtour en kusttour zijn de moeite waard.
 • Moturiki Island. Maak een prachtige wandeling op het rots-eiland. Dit eiland ligt zo’n 500 meter van het strand af.
 • Kaiate Falls/Te Reekawau Falls. Deze waterval is erg bekend. Door middel van een wandeling door het regenwout kom je bij de waterval terecht waar je een heerlijke frisse duik kunt nemen. Let wel op dat de wandeling nogal glad en stijl kan zijn.
 • Rotorua. Op een uurtje rijden ligt deze mooie stad. Dit is het wahalla van de warmtebronnen.
  • Wai-O-Tapu Thermal Wonderland. Hier vind je felgekleurde meren, stoom, sinkholes, grotten met kleuren en geisers.
  • Waimangu Volcanic Vally. Hier vind je onder andere helder blauwe meren en kun je een boottochtje maken.
  • Hells Gate. Ook hier vind je verschillende meren maar ook een spa waar u een heerlijk modder bad kan nemen.
  • Te Puia. Hier is een geiser dei 20x per dag heet water tot wel 30 meter hoog spuit. Hier leer je ook wat over de geschiedenis en kun je de wel bekende kiwi’s zien.
  • Whajarewarewa Village. Hier kun je nog meer te weten komen over de cultuur en de geschiedenis van de Maori.

nieuw-zeeland-Tauranga-surfen-zee-activiteit  nieuw-zeeland-Tauranga-Moturiki Island-natuur   nieuw-zeeland-Tauranga-Mount Maunganu-berg-top-uitzicht

Beste tijd voor een cruise naar Tauranga

De beste tijd om naar Tauranga, Nieuw-Zeeland te gaan is van december t/m maart.

Algemene informatie over Tauranga

Valuta
De valuta in Tauranga, Nieuw-Zeeland, is de Nieuw-Zeelandse dollar.

Haveninformatie
Cruiseschip naar Tauranga dok in het vrachthavengebied van de stad (Mt Maunganui Port) gelegen in Bay of Plenty. De afstand tussen de cruisehaven en het centrum van Tauranga is ongeveer 7 km (4 mijl). Van de haven naar Rotorua is het ongeveer 80 km (48 mijl). Op korte loopafstand van de cruiseterminal bevinden zich twee stranden: zacht strand (in de binnenhaven) en surfstrand (aan de oceaanzijde). Pendelbussen naar het centrum zijn niet gratis (geleverd door de cruiseschipmaatschappij). De taxirit van de haven naar de stad is ongeveer 10 minuten. Ook verkrijgbaar bij het dok zijn minibusjes en autoverhuur.

Nieuw-Zealand-Tauranga-haven-map.png   Nieuw-Zealand-Tauranga-haven.jpg

Tip(s) van Captain Cruise
In Nieuw-Zeeland zijn de lekkerste wijnen te vinden. Verder kunt u gerechten proeven van de oorsprong van de Maori vanuit de 13e eeuw.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan