Menu

Akaroa

Akaroa is een stad op Banks-Schiereilanden in de regio Canterbury op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. In 1840 is de stad gesticht door een kleine groep Franse kolonisten. De man die hier vooral verantwoordelijk voor was, was de walvisvaarder Jean François Langlois.

Akaroa ligt midden in een baai en heeft een prachtig landschap. De wildernis wordt gecombineerd met geschiedenis. Er zijn in Akaroa veel activiteiten te doen, waaronder ook zwemmen met dolfijnen. Daarnaast is het oude stadscentrum zeker een bezoekje waard. Met mooie architectuur, tuinen en leuke boutique winkels.

Bezienswaardigheden in Akaroa

  • Misty peaks reserve
  • Takapuneke Reserve
  • Akaroa head lighthouse
  • Main Wharf
  • Flea bay
  • Akaroa museum

akaroa-nieuw-zeeland-kerk   new-zealand-akaroa-landschap   Nieuw Zeeland-Champagne-Pool-Akaroa

Beste tijd voor een cruise naar Akaroa

Omdat de seizoenen in Akaroa zijn omgedraaid ten opzichte van Nederland is de beste reistijd van oktober tot en met maart.

Algemene informatie over Akaroa

Valuta
De valuta in Akaroa is de Nieuw Zeelandse dollar.

Haveninformatie
De Haven van Akaroa is eigenlijk de krater van een slapende vulkaan. Cruiseschepen gaan de haven van Akaroa binnen om daar te ankeren, en passagiers worden via tenders naar de kade vervoerd.

akaroa cruise terminal   akaroa-cruise-haven

Tips van Captain Cruise
Ga in Akaroa lekker wandelen door de verschillende natuurgebieden en geniet van de dieren en planten die je tegen komt. Vanuit Akaroa is het ook mogelijk om naar het in de buurt gelegen Christchurch te reizen, echt een aanrader.

 Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan