Menu

Port Arthur (Tasmanië)

Deze plaats ligt op het Tasmaans Schiereiland en is de beste plaats in Australië om de strafkoloniën te herbeleven. Meer dan 60 gebouwen doen herinneren dat de Britten, Australië gebruikten als dumpplek voor gevangenen. Port Arthur bezat de meest meedogenloze gevangenissen van het hele Britse rijk. Vanaf diverse punten kan men dan ook het ‘dodeneiland’ zien liggen waar ongeveer 1100 gevangenen en soldaten begraven liggen. Het plaatsje heeft maar liefst 40 ha. grond en door de prachtige omgeving lijkt het alsof men op een campus loopt van een oude Engelse universiteit. De haven heeft export van de kolenmijnen en er zijn scheepswerven. De schoenindustrie is ook belangrijk hier in Port Arthur.

Bezienswaardigheden in Port Arthur

  • Historische wandeling. Het is beslist aan te raden om met een gids door deze koloniale plaats te lopen.
  • Dodeneiland. Uit de haven van Port Arthur vertrekken boten naar dit dodeneiland waar zo’n 1100 soldaten en gevangenen begraven liggen.
  • Bush Mill. De oudste molen van Port Arthur.

Australie-tasmanie-port-arthur-park-bomen.jpg   Australie-tasmanie-port-arthur-architetuur-geschiedenis   Australie-tasmanie-port-arthur-haven-boten.jpg

Beste tijd voor een cruise naar Port Arthur

De beste tijd voor Port Arthur, Australië, is is van januari t/m april en oktober t/m december.

Algemene informatie over Port Arthur

Valuta
De valuta in Port Arthur is de Australische dollar.

Haveninformatie
Port Arthur is de best beoordeelde toeristische reisbestemming van Tasmanië en heeft minder dan 500 inwoners. De stad is een van de 11 strafrechtelijke plaatsen van Australië die in de 18e-19e eeuw zijn gebouwd tijdens het Britse rijk (16e-20e eeuw). Deze omvatten Kingston en Arthur’s Vale (Norfolk Island), Old Government House (NSW), Hyde Park Barracks (NSW), Brickendon-Woolmers (Tasmanië), Darlington (Tasmanië), Old Great North Road (NSW), Cascades (Tasmanië), Port Arthur (Tasmanië), Coal Mines (Tasmania), Cockatoo Island (NSW) en Fremantle Prison (West-Australië).

Australie-port-arthur-haven-map.png   Australie-tasmanie-port-arthur-cruise-haven.jpg

Tip(s) van Captain Cruise
Er zijn een veel goede plekken waar u mooie foto’s kunt maken, dus neem een goede camera mee.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan