Menu

Picton

Het havenstadje Picton wordt door de meeste toeristen kort bezocht en slechts als vertrek- of aankomstplaats van de ferry tussen het Zuider- en Noorder eiland gebruikt. Het plaatsje is mooi gelegen aan een fjord omringd door groene heuvels, onderdeel uitmakend van de Marlborough Sounds, het fjorden gebied tussen Picton en Nelson.

De drukte van de haven en de treinen bepaalt de sfeer in dit tussen de zee en de bergen gelegen stadje. De brede straten en oude gebouwen langs de boulevard verraden de Europese oorsprong van Picton.

Picton is ook het vertrekpunt van de ‘Coastal Pacific Train’ die langs de ruige Kaikourakust naar Christchurch en v.v. rijdt. Op deze route ligt ook de plaats Blenheim, waarvan de omgeving doet denken aan Zuid Frankrijk met zijn wijngaarden en pittoreske landschap. Het is het centrum van de Nieuw Zeelandse wijnbouw en hier wordt ondermeer Sauvignon Blanc van wereldfaam geproduceerd.

Bezienswaardigheden in Picton

  • U kunt vanuit Picton met een veerboot door de Queen Charlotte Sound varen, één van de fjordachtige vaararmen van de Marlborough Sounds.
  • Marlborough Sounds is een doolhof van zeearmen, bergkammen, eilanden en baaien. U waant zich even in het Noorse Fjorden gebied, maar niets is minder waar, het is hier een stuk warmer, tropischer en misschien wel mooier.
  • Vanuit Picton kunt u met een watertaxi naar de afgelegen delen en eilanden.

Nieuw-Zeeland-picton-bergen-zee   Nieuw-Zeeland-picton-palmboom-zee   Nieuw-Zeeland-picton-bergen-stad

Beste tijd voor een cruise naar Picton

De beste tijd om naar Picton, Nieuw-Zeeland, is van januari t/m april en oktober t/m december.

Algemene informatie over Picton

Valuta
De valuta in Picton is de Nieuw-Zeelandse dollar.

Haveninformatie
De haven is nog geen kilometer van het stadscentrum vandaan. De grotere schepen leggen iets verder weg aan. De haven ligt op 3 minuten rijden van het centrum.

Nieuw-Zeeland-picton-haven-map.png   Nieuw-Zeeland-picton-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Maak een ritje met de trein. Als u de trein richting Christchurch neemt komt u langs mooi plekken waar u kunt uitstappen.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan