Menu

Wellington

Hoewel Wellington kleiner is dan Auckland is het toch de hoofdstad van Nieuw-Zeeland. De regering zetelt hier sinds 1865. Lang heeft het er naar uitgezien dat dit de enige activiteit was in deze stad. Sinds het einde van de 20e eeuw heeft Wellington een ‘boost’ gehad en staat nu bekend als hét cultuurcentrum van Nieuw Zeeland.

Tegenwoordig is Wellington een bruisende, culturele en tikje mondaine stad waar u zeker meer dan een dag moet verblijven. De stad ligt aan Port Nicholson, één van de mooiste natuurlijke havens ter wereld. Wellington is de grootste stad in het uiterste zuiden van het Noordereiland en wordt enkel door de Cook Strait van het Zuidereiland gescheiden. De hoofdstad van Nieuw Zeeland ligt dan ook als het ware in het midden van het land. De stad heeft de bijnaam ‘Windy City’, omdat het hier behoorlijk kan waaien.De stad heeft minder dan 400.000 inwoners en dat geeft het een beetje een intiem gevoel en prettige uitstraling.

Bezienswaardigheden in Wellington

  • Te Papa Tongerewa. U leert in dit museum op speelse wijze over de Maori, de Europese kolonisten, de landbouw en de flora en fauna. Vooral de Maori-zaal met zijn ontmoetingshuis is indrukwekkend, maar ook de kunstvoorwerpen en maskers uit Azië, Australië en Polynesië zijn de moeite waard. U kunt in dit museum ook over een hangbrug door het regenwoud lopen.
  • Parlementsgebouwen
  • Botanische tuinen
  • Mount Victoria. Op deze heuvel aan de rand van de stad kunt u het mooiste uitzicht over Wellington vinden.
  • Hutt Valley. Wilt u heerlijk wandelen of mountainbiken dan is Hutt Valley een ideale plek om naar toe te gaan. Deze plek ligt zo’n 15 km van Wellington af.
  • Kãpiti. Als u een heerlijk dagje strand wilt is dit de uitgekozen plek. Op een uurtje rijden ten noorden van Wellington ligt 40 km aan ongerepte stranden, hier vindt u gegarandeerd een rustig plekje.
  • Wairarapa. Als u van wijn en lekker eten houdt is dit een echte aanrader.

Australie-Wellington-Kabelbaan-view   Australie-Wellington-parlement-gebouw-bijenkorf   tegan-HSvdQ5dX56k-unsplash

Beste tijd voor een cruise naar Wellington

De beste tijd om naar Wellington, Nieuw Zeeland, te reizen is van november t/m april.

Algemene informatie over Wellington

Valuta
De valuta in Wellington, Nieuw-Zeeland, is de Nieuw-Zeelandse dollar.

Haveninformatie
Voor aankomende cruisepassagiers biedt de havenautoriteit een gratis pendelbusdienst tussen de terminal en het centrum van Wellington. Taxi’s zijn ook beschikbaar als alternatief vervoer.

Nieuw-zeeland-wellington-haven-map.png   New Zealand-Wellington-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Elke zaterdag is er een ondergrondse markt. Deze bevindt zich in een parkeergarage vlak bij Welling Waterfront. Ze verkopen hier handgemaakte dingetjes.

 Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan