Menu

Napier

Napier is de hoofdstad van de regio Hawke’s Bay in Nieuw Zeeland. Het ligt aan de oostkust en herrees na de zware aardbeving van 1931 als een feniks uit de as. Door de aardbeving kwam er 4000 hectare aan land bij doordat de zee was drooggelegd. De stad was dus ineens een heel stuk groter geworden wat erg bijzonder is. In het herbouwde centrum domineert de Art-Deco-bouwstijl. Voor kermisachtig vertier kunt u terecht op de twee kilometer lange boulevard.

Bezienswaardigheden in Napier

  • Cape Kidnappers. Hier nestelen duizenden Jan van Genten. Deze zeevogels met een spanwijdte van bijna twee meter duiken sierlijk in de zee om vis te vangen, maar ploffen nogal onbeholpen op het land. U kunt de kolonie bezoeken per terreinwagen, per tractor of wandelend over het strand.
  • Art Deco Walk. Maak een wandeling langs de indrukwekkende gebouwen van de stad. Met een ginds leert u ook nog indrukwekkende dingen over de stad.
  • Bluff Hill Domain. Voor een perfecte foto van de omliggende omgeving van Napier moet u deze berg op. Hij is maar liefst 102 meter hoog.
  • Napier Prison. Dit is een van de oudste gevangenissen van het land. Hij werd gesloten in 1993 en is zo’n 130 jaar actief geweest. Vandaag de dag is het een hostel, u kunt dus een nacht in een cel blijven slapen. Ook kunt u hier een dagtour doen als u niet de mogelijkheid heeft om er te overnachten.

Nieuw-Zeeland-napier-wijngaard   Nieuw-Zeeland-plein-gebouw-straat   Nieuw-Zeeland-napier-uitzicht-heuvel-stad

Beste tijd voor een cruise naar Napier

De beste reistijd voor Napier, Nieuw Zeeland, is van januari t/m maart en december.

Algemene informatie over Napier

Valuta
De valuta in Napier, Nieuw Zeeland, is de Nieuw-Zeelandse dollar.

Haveninformatie
Port Napier bedient ‘s werelds grootste wolcentrum. Dit is de belangrijkste exporthaven van het noordoosten van Nieuw Zeeland. Deze regio is de belangrijkste producent van steenfruit, appels en peren van het land. Dit is ook een belangrijk productiegebied voor druiven en wijn. Grote hoeveelheden bevroren vlees, houtpulp, schapenwol en hout passeren ook Port Napier. Kleinere hoeveelheden worden via wegen en spoorwegen verzonden naar de grootste metroparken van Nieuw Zeeland – Auckland, Hamilton, Wellington.

Nieuw-Zeeland-napier-haven-map.png   Nieuw-Zeeland-napier-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Als u wat meer tijd heeft in Napier, is het bezoeken van de wijngaarden of de historische Maori-dorpen meer dan de moeite waard.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan