Menu

Rovinj

Rovinj is de mooiste en sfeervolste plaats aan de zonnige kust van Kroatië. Doordat het schiereiland een halfronde heuvel is en de middeleeuwse bebouwing tot aan het water loopt (zie foto), zonder boulevard die er nog omheen loopt, is de aanblik van de oude stad over het water werkelijk schitterend.

In de omhooglopende straatjes naar de Sint-Eufemiakerk is het daarnaast heerlijk dwalen, terwijl je op Trg Marsala Tita bij de haven aan de zuidkant van de oude stad genoeglijk een heerlijke cappuccino kunt drinken.

Rovinj heeft iedere vakantieganger veel te bieden en is derhalve al jaren een geliefde vakantiebestemming voor toeristen uit heel Europa. Zwemmen, wandelen, duiken, genieten van bezienswaardigheden, in Rovinj kan het allemaal.

Bezienswaardigheden in Rovinj

  • Een wandeling door de oude stad loont de moeite. Bezoek onder meer de oude haven, waar de vele authentieke vissersboten naast de vele rondvaartboten te bezichtigen zijn. Vanuit de haven kunt u naar het hoofdplein – Trg Marsala Tita – wandelen. Hier vindt u een fraaie fontein voor de klokkentoren, waarop de Venetiaanse leeuw te zien is.
  • Wanneer u vervolgens onder de Balbi-boog doorloopt (vroeger was dit een oude stadspoort), komt u in een doolhof van smalle straatjes terecht. Wandel onder meer door de Grisia-straat, welke langzaam bergopwaarts gaat naar het hoogste punt van de stad. In de zijstraatjes ziet u met plantenbakken opgevrolijkte binnenplaatsen, overwelfde doorgangen, achteraf-restaurantjes en nog veel meer.
  • Uiteindelijk komt u uit bij de St Euphemia kerk met zijn karakteristieke campanile. De kerk zelf is een aantal keren verbouwd en vertoont daardoor een mengeling van stijlen. De campanile dateert echter al uit 1677 en is onveranderd gebleven. Vanuit de kerk leidt een smalle trap met 183 treden omhoog. Wanneer u deze treden overwonnen heeft, wacht u een prachtig uitzicht op de daken van Rovinj en de eilanden voor de kust.
  • Zon, Zee & Strand. Overdag kunt u heerlijk genieten in een van de vele zonnige baaien. Liggend op de fraaie rotsstranden komt u helemaal bij van alle dagelijkse drukte. U kunt er ook voor kiezen om naar een van de eilandjes voor de kust te gaan. Op slechts 200 m van het vasteland ligt onder meer het Katarina-eiland met fraaie kiezelbaaien en rotsstranden die verborgen liggen tussen het groen. Vanaf het eiland heeft u ook een van de mooiste vergezichten op Rovinj. Ook het eiland Crveni Otok is de moeite waard. Het ligt iets verderop in de baai en heeft heerlijk, schaduwrijke stranden. Boten varen vanuit de oude haven en van de aanlegsteiger naast de jachthaven.
  • Wilt u niet alleen zonnen, maar ook bijvoorbeeld snorkelen, ga dan naar het natuurpark Zlatnirt (Gouden Kaap). Hier kunt u overigens ook heerlijk wandelen tussen de cipressen, steeneiken en tal van exotische planten.

Kroatië-rovinj-park-eiland   Kroatië-rovinj-zee-huizen-kerk   Kroatië-rovinj-zonsondergang-zee-boot

Beste tijd voor een cruise naar Rovinj

De beste tijd om naar Rovinj, Kroatië, te gaan is van juni t/m september.

Algemene informatie over Rovinj

Valuta
De valuta in Rovinj is de Kroatische kuna.

Haveninformatie
De meeste schepen leggen aan in de oude haven. Deze haven ligt op loopafstand van de stad.

kroatie-Rovinj-haven-map.png   Kroatië-rovinj-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Het oude centrum heeft een enorme aantrekkingskracht op kunstenaars en schilders. En niet voor niets, want met zijn nauwe straatjes en steile trapjes is Rovinj zeer pittoresk. Bij de haven en in de smalle straatjes kunt u heerlijk slenteren langs kleine winkeltjes, boetiekjes en tal van gezellige terrassen. Bezoek eventueel ook de markt, die ’s ochtends in alle vroegte wordt georganiseerd op de grens tussen de oude stad en het vasteland.

Snorkelen is niet de enige watersport die beoefend wordt door de vakantiegangers in Rovinj. U vindt er een breed aanbod aan watersportfaciliteiten, waaronder parasailen, waterskien, duiken, waterfietsen en nog veel meer. Ook gewone fietsen zijn te huur en het is een aanrader op de Gouden Kaap op de fiets te verkennen of over goed gemarkeerde paden het achterland te verkennen. Via het VVV is een brochure met fietsroutes verkrijgbaar.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan