Menu

La Palma

Op La Palma kunt u genieten van de zeldzame flora en fauna in een rustig ontspannen sfeer die alleen op eilanden als deze heersen. La Palma is een groen eiland met meer dan 800 plantensoorten, er zijn veel wilde honden, geiten, konijnen, vleermuizen, Barbarijnse schapen en 36 broedvogelsoorten en vele vlindersoorten.

Eigenlijk heet het eiland La Palma, San Miguel de La Palma, La Isla Bonita (het mooie eiland) of La Isla Verde (het groene eiland). Het heeft een oppervlakte van ca. 706 km. 250 km lang en 25 km breed, heeft de vorm van een bijl uit het stenen tijdperk, vulkanisch en een hoogste van 2426 m en wordt ook wel het steilste eiland ter wereld genoemd.

De kustgebieden worden gekenmerkt door steile kliffen, kleine baaien met zwart zand, grote schijfcactussen en heel veel bananen plantages. Er wonen zo?n 90.000 mensen waarvan de meeste aan de oostkust en in Los Llanos en El Paso.  Het eiland heeft niet altijd de zongarantie die Gran Canaria en Tenerife hebben, het kan er heet zijn en soms hard waaien. Er is meer regen en daardoor ook een rustige vakantiebestemming.

Bezienswaardigheden

  • Caldera de Taburiente, een van de grootste uitgedoofde vulkanen te wereld.
  • Roque de los Muchchos, de hoogste berg van het eiland met prachtige vergezichten.
  • Het eiland voert uit naar de diverse andere eilanden bananen, tabak, uien, aardappelen en diverse wijnen. La Palma is zeker een bezoek waard.

spanje-la-palma-zee-surfen-strand        Spanje-la-palma-haven-zee-bergen        Spanje-la-palma--zee-strand-boten

Beste tijd 
De beste reistijd voor La Palma, Spanje, is van mei t/m december.

Valuta
De valuta in La Palma is de euro.

Haveninformatie
Santa Cruz de la Palma is de 2e grootste stad (na Los Llanos de Aridane) en de hoofdstad van het eiland. Het is gelegen langs een oude lavastroom die uit Caldereta (kleine caldera) komt, een vulkaan net ten zuiden van de stad.

spanje-la-palma-haven-ap.jpg       spanje-la-palma-haven.jpg

Tip(s) van Captain Cruise
Voor de shop liefhebbers: In los llanos zijn verschillende leuke restaurants, winkels en boetiekjes aanwezig.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan