Menu

Portugal

Bem-Vinda!

Portugal is gemaakt voor cruisen. Langs de imposante kust liggen allerlei prachtige steden die gewoon vragen om aangedaan te worden door elk cruiseschip.

Portugal is enorm geliefd als vakantieland. En terecht. In Portugal is heel veel moois te zien: de sprookjespaleizen in Sintra, de duizelingwekkende ravijnen in de Serra da Estrela, Lissabon met haar romantische wijken, de sneeuwwitte dorpjes in de Alentejo en natuurlijk de prachtige stranden van de Algarve. Je kunt er heerlijk eten en luisteren naar de weemoedige fado-muziek. Geniet van de fijne stranden of loop over de sfeervolle boulevards.

Populaire havens:
Portimao
Faro
Funchal
Lissabon
Leixoes
Horta (Faial)
Praia da Vitoria (Terceira)

Handige weetjes:
Officiële taal: Portugees
Valuta: Euro
Andere gesproken talen: Engels
Drie woorden die goed van pas komen:

  • Hallo = “Olá”
  • Bedankt = “Obrigado”
  • Tot ziens = “Tchau”

Winkelen:
De winkels in Portugal zijn over het algemeen open van maandag t/m zaterdag van 09:00 tot 13:00 uur en van 15:00 tot 19:00 uur. Superstores, winkelcentra in en bij de grote steden en winkels in de toeristenplaatsen zijn meestal open vanaf 10:00 uur tot laat in de avond of middernacht. Op zondagmorgen is er altijd wel ergens een bakker of kleine supermarkt open.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan