Menu

Valletta

La Valletta is de hoofdstad van Malta. Het leukste is om zo vanaf uw cruiseschip het historische centrum van Valletta in te lopen. Het leven is er rustig en de voertaal Engels. Valletta is de kleinste hoofdstad van Europa qua inwonersaantal. De straten zijn gevormd aan een schaakbordpatroon. Sinds 1980 staat de stad op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Bezienswaardigheden in Valletta

  • Valletta is beroemd door de “trappenstraten”
  • Het fort St. Elmo
  • De Sint-Janscokathedraal
  • De vismarkt
  • Een bezoek aan de Sacra Infermeria is eigenlijk een must en de entreeprijs meer dan waard!
  • Casa Rocca Piccola is een groot paleis die u kunt bezoeken
  • De Valletta Waterfront is naast de drukke cruise terminal ook een historische buurt met vele gezellige restaurantjes, bars en winkels
  • Grandmaster Palace
  • Teatru Manoel

Spanje-Valletta-steegje-huizen     Spanje-Valletta-sint-janscokathedraal-kathedraal

Beste tijd voor een cruise naar Valletta

De beste tijd om naar Valletta te gaan is van mei t/m november. In deze periode zijn de temperaturen het meest aangenaam rond de 23 graden.

Algemene informatie over Valletta

Valuta
De valuta in Valletta, Malta,  is de euro

Haveninformatie
De cruisehaven bevindt zich in de Grand Harbour, wat een natuurlijke diepzeehaven is. De Valletta Cruisehaven is een dochteronderneming van Global Ports Holding. Cruiseschepen meren aan bij de pier van Valletta Waterfront in de haven van Valletta. De cruisehaven biedt momenteel 7 ligplaatsen voor schepen, waarvan 4 binnen 15 minuten lopen van het stadscentrum. De terminal beschikt over 250 jaar oude pakhuizen uit de barok. Dit is de historische kademuur van de stad waar koopvaardijschepen hun lading aanmeerden en losten.

Spanje-Valletta-cruise-haven-map   Spanje-Valletta-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Voor mooi uitzicht, kunt u naar de tuinen van Barakka. Vanaf hier kunt u de haven zien en de 3 achterliggende steden.

 Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan