Menu

Kotor

Kotor, gelegen langs één van Montenegro’s mooiste baaien, is een stad van handelaren en beroemde zeilers. De Oude Stad van Kotor is een goed bewaard verstedelijking een een typisch voorbeeld van de Middeleeuwen, gebouwd tussen de 12e en 14e eeuw. De stad is gekenmerkt door een wirwar van smalle straatjes en pleintjes. Carnaval en festivals brengen elk jaar een extra charme aan deze mooiste stad van Montenegro.

Bezienswaardigheden in Kotor

  • Kathedraal van Saint Tryphon (Sveti Tripun). Een monument van de Romeinse cultuur en een van de meest herkenbare symbolen van de stad.
  • De Kerk van Saint Luke (Sveti Luka) uit de 13de eeuw.
  • Kerk van Sint-Ana (Sveta Ana) uit de 12de eeuw.
  • Kerk van Sint – Mary (Sveta Marija) uit de 13de eeuw.
  • Kerk van de Healing Moeder van God (Gospe od Zdravlja) uit de 15de eeuw.
  • Prince’s Palace uit de 17de eeuw.
  • Theater van Napoleon uit de 19e eeuw.

Montenegro-Kotor-cruise-haven-stadsmuur   Montenegro-Kotor-cruise-haven-uitzicht   Montenegro-Kotor-cruise-haven-uitzicht over baai

Beste tijd voor een cruise naar Kotor

De beste reistijd voor Montenegro zijn de maanden mei t/m juni en de maand september. Ook de temperatuur is in het voorjaar en in september in Montenegro erg aangenaam. In juli en augustus wordt het in de toeristische gebieden en stranden erg druk met Russische en Oost-Europese bezoekers.

Algemene informatie over Kotor

Valuta
De valuta in Montenegro is de Euro.

Haveninformatie
De haven is omgeven door vestingwerken die zijn gemaakt tijdens de Venetiaanse periode – toen de stad werd geregeerd door de Republiek Venetië (697-1797) (UNESCO- Wereld erfgoed). De baai van Kotor is een van de meest grillige delen van de kustlijn van de Adriatische Zee. De haven van Kotor ligt op 15 minuten van de luchthaven Tivat en op 90 minuten van de luchthaven van Podgroica en Dubrovnik.

Montenegro-Kotor-cruise-haven-port-map   Montenegro-Kotor-cruise-haven-port

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor de stad Kotor. Zorg dat u tijdens zonsondergang boven op het uitzichtpunt van het San Giovanni fort bent, want dit is een van de mooiste zonsondergangen die u ooit gaat zien.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan