Menu

Slovenië

Dobrodošli!

Slovenië is een land in Europa dat grenst aan Oostenrijk, Italië, Kroatië en Hongarije. De hoofdstad van Slovenië is Ljubljana. Een aantal grote steden in Slovenië zijn: Maribor, Koper, Kranj en Celje. Slovenië staat bekend om de vele kastelen en de verschillende bergketens. Zo heeft men in het noorden de Karawanken en de Kamnische Alpen en in het noord-westen de Julische Alpen. In de Julische Alpen ligt de hoogste berg van het land (Triglav, 2864 meter hoog) en het grootste meer van het land (Meer van Bohinj, 25 km²). Bergwandelen is een veelbeoefende sport in het land door zowel de Sloveense bevolking als door toeristen. Verder is ongeveer de helft van het land bebost en kan men er verschillende Nationale parken en grotten vinden.

Populaire havens:

Koper

Handige weetjes:

Officiële taal: Sloveens
Valuta: Euro
Andere gesproken talen: Italiaans en Hongaars
Drie woorden die goed van pas komen (Frans):

  • Hallo = ”Pozdravljeni”
  • Bedankt = ”Hvala”
  • Tot ziens = ”Se kmalu vidimo”

Winkelen:

De winkels, supermarkten, postkantoren, banken en musea zijn gewoonlijk geopend van 08:00 tot 19:00 en op zaterdag van 08:00 tot 13:00. De zondag is normaal gesproken de vaste sluitingsdag.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan