Menu

Livorno (Pisa/Florence)

Livorno is een havenstad aan de Ligurische Zee aan de westelijke rand van Toscane, Italië. Het is de op twee na grootste havenstad aan de westkust van het land.

Livorno maakt vanaf de zeezijde een drukke en moderne indruk. Het stadsdeel wordt gedomineerd door drie forten die herinneren aan de vestingwerken die in vroegere tijd werden opgeworpen. Eveneens aan de haven valt het standbeeld van de vier Moren op, waarbij op de sokkel Ferdinand de Eerste der Medici al sinds 1624 rondkijkt.

Nadat Livorno in 1142 van de Milanezen was afgekocht, nam het vissersdorp de rol van Pisa als havenstad voor Florence over. De haven van Pisa was namelijk door verzanding onbruikbaar geworden. Onder Cosimo I leidden enorme investeringen in de 16de eeuw tot een geheel nieuwe, rechtlijnige stadsplattegrond. Livorno werd zo het Amsterdam van Toscane. De oude stad en de citadel werden omringd door een breed kanaal, de Fosso Reale, en vormt nu een eiland. Aquario Comunale geeft een goed beeld van de flora en fauna in de Middellandse Zee.

Bezienswaardigheden in Livorno

  • Dom (1594606)
  • Centrale markt met markthal
  • Haven met gedenkteken voor Ferdinando I de’ Medici
  • Stadswijk “Venezia Nuova” (1629, met kanalen die aan Venetië doen denken)
  • Fortezza Vecchia (vesting, 1521-1534)
  • Fortezza Nuova (vesting, 1590)
  • Viale Italia (promenade langs de zee)
  • Terazza Mascagni (terras aan de oever)
  • Klooster van Montenero boven de stad
  • Bottini dell’Olio. Een opslagplaats voor olie, gebouwd in de 18de eeuw.

Italie-Livorno-water-boten-gebouwen   Italie-Livorno-water-zee-zonsondergang   Italie-Livorno-mensen-gebouwen

Beste tijd voor een cruise naar Livorno

De beste reistijd voor Italië is van mei t/m oktober, waarin je een aangename of warme temperatuur hebt en amper tot weinig neerslag.

Algemene informatie over Livorno

Valuta
De valuta in Italië is de Euro.

Haveninformatie
Momenteel heeft de cruisehaven drie ligplaatsen (dichtbij de internationale luchthaven van Pisa) en kan het drie grote schepen tegelijk behandelen. Extra ligplaatsen zijn beschikbaar op andere pieren, waardoor passagiersschepen met voorrang kunnen aanmeren. In totaal kan de haven acht cruiseschepen tegelijk behandelen. Kleinere schepen leggen aan op loopafstand van het centrum (oude vesting).

Italie-Livorno-cruise-haven-map   Italie-Livorno-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor de stad Livorno. Bezoek de traditionele markt. De traditionele markt van Livorno bevindt zich in een 19e-eeuws gebouw. U vindt er meer dan 200 kraampjes en winkels. Zelfs als u geen boodschappen doet, is het een leuk uitje. Gesloten op zondag.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan