Menu

La Spezia

La Spezia heeft geen werkelijk bijzondere historische of architectonische kenmerken, op de moderne Cristo Re alla Spezia Kathedraal van circa 1960 en het Lia Art museum na. Het postkantoor vertoont enkele futuristische mozaïeken van Enrico Prampolini.

De stad is uitzonderlijk in Italië doordat het een zeer moderne stad is – bijna alle gebouwen dateren van 1920 of later – en weinig bezienswaardigheden heeft. Evengoed bevinden zich in de provincie mooie plaatsen, waaronder Lerici, Portovenere en Cinque Terre die allen aan de Golf van La Spezia liggen, aan de Tyrreense Zee.

Bezienswaardigheden in La Spezia

  • Cinque Terre, een wereldberoemde kuststrook UNESCO-gebied.
  • Basiliek van Santa Maria Assunta
  • Kasteel van San Giorgio
  • Parco Naturale Regoinale di Porto Venere
  • Isola Palmaria, een eiland met interessante flora en fauna.
  • Parco Giardini Pubblici

Italie-la-spezia-haven-boten-zee   Italie-la-spezia-dorp-huizen-kleuren   Italie-la-spezia-bergen-uitzich-dorp-zee

Beste tijd voor een cruise naar La Spezia

De beste reistijd voor een culturele reis of stedentrip in Italië is bijna het gehele jaar. Vanwege de hitte is het wel aan te raden om uw stedentrip niet in de warmste periode van de zomer te plannen. Maart, april, mei en juni, maar ook september en oktober, zijn ideaal voor een culturele reis naar Italië.

Algemene informatie over La Spezia

Valuta
De valuta in Italië is de Euro.

Haveninformatie
Eind 2015 werd de nieuwe cruiseterminal “Golfo dei Poeti” (Cinque Terre Cruise Terminal) ingehuldigd. Het binnenoppervlak van het gebouw is 1500 m2 (16150 ft2). De nieuwe terminal kan passagiers op transitie- en retourroutes afhandelen en heeft speciale ruimtes voor scheepvaartactiviteiten en logistiek.

italie-la-spezia-cruise-haven-map    Italie-la-spezia-cruise-haven.jpg

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor La Spezia. Cinque Terre is een geweldige plek voor mooie wandelingen. Vooral als u de drukte wilt vermijden, dan is een wandeling tussen de dorpen een goede manier om een groot deel van de toeristen achter u te laten. Tussen de dorpen lopen diverse wandelroutes die prima te doen zijn voor iedereen met een goede conditie. Deze paden slingeren van het ene dorp, via wijn- en boomgaarden, naar de andere. De bekendste route is Il Sentiero Azzuro (het blauwe pad) tussen Riomaggiore en Monterosso al Mare. In totaal duurt deze wandeling zo’n negen uur, maar de tocht wordt meestal in delen gewandeld. De routes zijn hier en daar vrij steil en zwaar, maar daar krijgt u prachtige uitzichten voor terug. Zorg wel voor voldoende water en goede schoenen. Slippers zijn sinds kort verboden!Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan