Menu

Portovenere

De stad is gelegen op een rotsachtig schiereiland aan het einde van de Italiaanse Riviera. De stad was in de eerste helft van de 19e eeuw zeer geliefd onder Engelse schrijvers en dichters, zoals Byron, Shelley en DH Lawrence. Portovenere is al sinds de prehistorische en Romeinse tijd bewoond en in de Middeleeuwen diende de stad als vesting ter verdediging tegen Pisa. Tegenwoordig staat de stad op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

De haven van Portovenere, waar u met uw cruise schip zult aanleggen, wordt gekenmerkt door de kleurrijke huizen. Langs de boulevard zijn heerlijke visrestaurants en bars. Via de oude stadspoort komt u in het middeleeuwse centrum van de stad  en wandelt u door de smalle straatjes. Langs de hoofdstraat ontdekt u winkeltjes met handgemaakte producten en delicatessen uit de streek. Er mogen geen auto’s rijden, dus ideaal voor een rustige wandeling richting de heuvel voor een bezoek aan het daarop gelegen kasteel. Kortom, een veelzijdige stop tijdens uw cruise vakantie.

Bezienswaardigheden in Portovenere

  • Kerk San Pietro. Dit is een rooms-katholieke kerk in Porto Venere. Deze kerk heeft een uitzicht op de Golf van Dichters.
  • Kerk San Lorenzo. Sinds 1997 behoort deze kerk tot de UNESCO wereld erfgoed.
  • Kasteel Andrea Doria. Dit kasteel is in 1161 gebouwd en vernoemt naar een admiraal.
  • Grotto di Byron. Dit is een baai waar u een prachtig uitzicht heeft over rotsachtige natuurverschijnselen.

Italy-portovenere-cinque-terre-klif-rots-huizen   Italy-portovenere-parasol-strand   Italy-portovenere-haven-boten-huizen

Beste tijd voor een cruise naar Portovenere

De beste tijd voor Portovenere, Italië, is van juni t/m september.

Algemene informatie over Portovenere

Valuta
De valuta in Portovenere is de Euro.

Haveninformatie
Eind 2015 werd de nieuwe cruiseterminal “Golfo dei Poeti” (Cinque Terre Cruise Terminal) ingehuldigd. Het binnenoppervlak van het gebouw is 1500 m2 (16150 ft2). De nieuwe terminal kan passagiers op transitie- en retourroutes afhandelen en heeft speciale ruimtes voor scheepvaartactiviteiten en logistiek.

italie-portovenere-haven-map.png   Italy-portovenere-cruise-havenOntvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan