Menu

Lerici

Lerici ligt iets ten zuiden van La Spezia aan de Golf van Lerici, ook wel de Golf der dichters genoemd. De Engelse schrijvers Mary Shelley en Percy Bysshe Shelley woonden ongeveer 4 km ten noorden van Lerice in een geïsoleerd gelegen oud boothuis Casa Magni genaamd, hun zeilboot lag in Lerici. Hun naaste buren waren de bewoners van het kleine gehucht San Terenzo. Percy Bysshe Shelley is op 8 juli 1822 verdronken in de Golf van La Spezia, toen hij terugkeerde van een reis naar Livorno en Pisa. Zijn lichaam is uiteindelijk aangespoeld op het strand van Viareggio.

De Engelse schrijver/dichter Lord Byron woonde ook in de buurt. De Hongaarse auteur Emmuska Baroness Orczy, schrijver van The Scarlet Pimpernel woonde in een villa gebouwd in de heuvels boven Lerici, in de buurt van de plaats Bellavista, en noemde het La Padula. Orczy en haar man Montague Barstow brachten er enkele maanden per jaar door in de jaren 1930. La Padula staat er nog steeds.

De Italiaanse schilder Oreste Carpi bracht vele jaren in San Terenzo door met het maken van honderden schilderijen en tekeningen van de stad en de landschappen Een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Lerici is het beruchte kasteel dat de ingang van de Golf beheerst. Vandaag is het paleontologie museum in het kasteel gevestigd.

Vanuit Lerici kunt u naar Cinque Terre, dat op de wereld erfgoedlijst staat. Cinque Terre is een kuststrook aan de Ligurische Kust van nauwelijks 20 kilometer lang. Het bestaat uit 5 Terre of ‘burchten’ (Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza en Monterosso), die onderling verbonden zijn door een spoorlijn die zich door de bergen boort) en een wandelpad, dat zich langs de kustlijn slingert.

Bezienswaardigheden in Lerici

  • Festung von Lerici
  • Lido di Lerici. Dit is een strand om lekker te relaxen.
  • Pamaria. Dit is een eiland met grotten en militaire gebouwen.
  • Tino. De vuurtoren met mooi uitzicht.

italie-lerici-stad-huizen   italie-lerici-haven-zonsondergang-huizen   italie-lerici-stad-huizen-zee-uitzicht

Beste tijd voor een cruise naar Lerici

De beste tijd om naar Lerici, Italië, te gaan is van juni t/m september.

Algemene informatie over Lerici

Valuta
De valuta in Lerici is de Euro.

Haveninformatie
De haven van Lerici ligt vlak in de stad. De stad is niet ver en makkelijk te bereiken.

italie-lerici-haven-map.png

Tip(s) van Captain Cruise
Voor de wandelliefhebbers is er een mooie wandeling langs de kust te vinden.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan