Menu

Zadar

Het levendige blauw van de zee, het weelderige groen van dennen en olijfbomen en het maagdelijk wit van de Dalmatische stenen… Het kleurenpalet van de regio Zadar is uitzonderlijk en uniek in de wereld.

Gelegen in het hart van de Adriatische Zee in Kroatië, is Zadar het stedelijke centrum van Noord-Dalmatië met ongeveer 80.000 inwoners. Zadar is een stad met een eeuwenoude geschiedenis met veel bezienswaardigheden, cultureel erfgoed en activiteiten voor jong en oud! In Zadar kun je door rustige straten van marmer wandelen, zonnen op één van de vele stranden en gezellig een hapje eten bij een Konoba. Ook kan je er uitgaan en zijn er talloze bezienswaardigheden die je gezien moet hebben. In de buurt van Zadar kun je veel activiteiten ondernemen en is het de ideale uitvalsbasis om nationale parken te bezoeken zoals de Plitvice meren en de Krka watervallen.

Bezienswaardigheden in Zadar

  • Zeeorgel van Zadar
  • Zonnegroet van Zadar
  • St. Danatus Kerk
  • St. Anastasia Kathedraal
  • Kolovare Strand
  • ZoutZiederij op pag

Kroatië-Zadar-centrale markt   Kroatië-Zadar-dorp-stad-gebouwen  Kroatië-Zadar-haven-schip-yacht

Beste tijd voor een cruise naar Zadar

De beste reistijd voor Zadar in Kroatië is van mei t/m september, waarin je een aangename of warme temperatuur hebt en amper tot weinig neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in Zadar is 28°C in juli en de laagste is 9°C in januari.

Algemene informatie over Zadar

Valuta
De valuta in Zadar, Kroatië, is de Kroatische Kuna.

Haveninformatie
De infrastructuur van de cruisehaven omvat een grote pier met een totale lengte van 1170 m. De passagiersterminal heeft een gebouw van 2 verdiepingen met binnenruimte.

Kroatië-Zadar-cruise-haven-map   Kroatië-Zadar-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor Zadar. Na WO II moest een groot deel van Zadar heropgebouwd worden. In de hectiek van de reconstructie, werd de esthetische kant vaak verwaarloosd. Het Zeeorgel is een indrukwekkend staaltje architectuur en een experimenteel muziekinstrument dat ontworpen werd om de saaie kustpromenade een boost te geven. Het zeeorgel werd geopend in 2005 en is sindsdien een populaire attractie voor zowel toeristen als lokale bewoners.

Een marmeren trap leidt je van de promenade naar het water. Daar zie je een reeks pijpen waar de wind en golven mee spelen. Dat zorgt voor vreemde, geheimzinnige muziek die uit de gaten in de bovenste treden klinkt.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan