Menu

La Gomera

‘Het Ronde Eiland’, zoals La Gomera ook wel wordt genoemd, is het één na kleinste eiland van de Canarische eilanden en het minst toeristisch. La Gomera ligt tussen El Hierro, ten zuidwesten, La Palma ten noordwesten en Tenerife ten oosten. De belangrijkste bron van inkomsten op La Gomera is fruitteelt. Op de kenmerkende terrassen tegen de steile berghellingen worden papaja’s, mango’s, avocado’s en sinaasappels geteeld. De temperatuur op het eiland is het hele jaar vrij zacht, waardoor het altijd goed vertoeven is.

La Gomera staat bekend om haar prachtige natuur. Deze betoverende natuur, met ontelbare soorten planten, bomen en een verscheidenheid aan dieren, kunt u bewonderen in het Nationaal Park op het eiland. Ook de onderwaterwereld rond het eiland is fascinerend. Tijdens het duiken kunt u murenen, papegaaivissen en kogelvissen ontdekken.

Bezienswaardigheden in La Gomera

  • Nationaal Park Garajonay. Het oudste natuurlijke bos ter wereld dat op de werelderfgoedlijst van Unesco staat.
  • Maria Hemelvaartkerk. Een van de vele kerkjes op La Gomera, gebouwd ter ere van de Heilige Maagd Maria.
  • Los Organos. Zeshoekige ‘orgelpijpen’ bestaande uit steile basalten kolommen.
  • Boca del Chorro. Grote watervallen, die het beste in de winter te bezichtigen zijn.
  • Ermita de San Sebastian, het oudste kerkje op het eiland uit 1450.

Spanje-la-gomera-zee-rots   Spanje-la-gomera-bergen-vulkaan   Spanje-la-gomera-zee-zwemmen-rotsen

Beste tijd voor een cruise naar La Gomera

De beste tijd om naar La Gomera, Spanje, te gaan is in januari en april t/m december.

Algemene informatie over La Gomera

Valuta
De valuta op La Gomera is de Euro.

Haveninformatie
Cruiseschepen naar het eiland La Gomera leggen aan (anker) in San Sebastian de la Gomera – een havenstad aan de oostkust. De havenstad is via veerbootroutes verbonden met andere Canarische Eilanden –  El Hierro, La Palma en  Tenerife.

Spanje-la-gomera-cruise-haven   spanje-la-gomera-cruise-haven-map

Tip(s) van Captain Cruise
Op La Gomera moet u de guarapodrank eens proeven, gemaakt van het sap van de palmbomen. Visliefhebbers kunnen in de kustplaatsen hun hart ophalen. De vis, vooral tonijn, snoek, baars, inktvis en papegaaivis, wordt ‘s morgens vroeg gevangen en ligt dezelfde dag nog op uw bord!Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan