Menu

Messina

Voor de meeste reizigers is Messina de poort naar Sicilië. Hier vindt u vele architectonische rijkdommen. Het eiland Sicilië vindt u aan de punt van de ‘laars’ van Italië. Het warme klimaat en de rotsachtige bodem maken het een ideale plaats voor wijn- en olijfgaarden.

Messina is een provinciehoofdstad op Sicilië gelegen aan de Straat van Messina (42 km lang tot 18 km breed). De stad telt ca. 252.000 inwoners en heeft een natuurlijke haven. Bij aardbevingen in 1783 en 1908 werd vrijwel de gehele oude stad verwoest. De stad is modern, met brede, rechte straten. Ze is vol bedrijvigheid, bij het station en de aanlegsteigers van de veerboten, maar nog meer in de voornaamste winkelstraten.

Bezienswaardigheden in Messina

  • Dom S. Maria. De bouw begon begin 12de eeuw onder de Noormannen, gewijd in 1197 aan keizer Hendrik VI van Hohenstaufen.
  • Neptunesfontein. Aan de kustweg staat de fontein van Neptunes in een klein plantsoen met palmen vanwaar u uitkijkt op de Straat van Messina. In dit plantsoen is ook het aquarium ondergebracht, waarin vissen uit de Middellandse Zee en de zee-engte te zien zijn.
  • Santissima Annunziata dei Catalani. Dit middeleeuwse gebouw (het enige in Messina) is door de Noormannen gebouwd in de 12e eeuw en na een aardbeving ten dele herbouwd. Het heeft een mooie façade uit de 13e eeuw met drie portalen.
  • Museo Nazionale. Dit museum bevat onder meer het na 1908 overgebleven bezit van vele kerken in Messina, een collectie van schilderijen, kleine kunstvoorwerpen en majolica. Ook worden er archeologische vondsten tentoongesteld.
  • Tindari. De rots van Tyndaris is een markant punt aan de noordkust. Onder de 260 meter hoge steile kaap strekken zich zandbanken met hun met zeewater gevulde meren uit.

Italië-messina-strand-zee-zonsondergang   Italië-messina-kust-gebouwen-zee   Italië-messina-weide-schapen-gras

Beste tijd voor een cruise naar Messina

De beste reistijd voor het eiland Sicilië in Italië is van mei t/m oktober, waarin u een aangename of warme temperatuur heeft en amper tot weinig neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur op Sicilië is 29°C in juli en de laagste is 12°C in januari. De watertemperatuur ligt tussen 14°C en 30°C.

Algemene informatie over Messina

Valuta
De valuta in Italië is de Euro.

Haveninformatie
De cruiseterminal van Messina bevindt zich in het hart van het stadscentrum. De Piazza del Duomo is op loopafstand. U kunt de oude binnenstad van Messina te voet verkennen. Voor de cruiseterminal van Messina zijn taxikantoren beschikbaar. Over het tarief van de taxi moet worden onderhandeld. De dichtstbijzijnde bus- en treinstations bevinden zich op 1,6 km van de cruiseterminal van Messina op Piazza della Repubblica. Met de trein of bus kunt u ook Taormina bezoeken (ongeveer 55 km ten zuiden van Messina).

Italië-messina-cruise-haven-map   Italië-messina-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor de stad Messina. Voor een panoramisch uitzicht over de prachtige stad kunt u het beste naar ” The Temple Christ the King”. Hier kunt u de mooiste plaatjes schieten en uitkijken op de haven en zelfs op een heldere dag het binnenland.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan