Menu

Dover

Aan de beroemde witte krijtrotsenkust ligt het stadje Dover ‘de poort naar Engeland’ vanwege de talrijke veerverbindingen met het vasteland.

Dover heeft een grote aantrekkingskracht mede door zijn jarenlange reputatie als aanvoerhaven voor toeristen, die reputatie dateert wellicht al uit de tijd van de Romeinen. De haven en het keizelstrand liggen ideaal beschut tegen de noorden- en westenwinden. Op het eind van de Prince of Wales Pier ligt het vuurtorenrestaurant, van­waar u een prachtig uitzicht heeft op de haven en het drukke scheep­vaartverkeer in het hier 22 mijl brede Kanaal.

De rivier de Dour scheidt het woongedeelte van de drukke commerciële en industriële havenwijk. Op de krijtrotsen boven de stad ligt één van de opwindendste kastelen van Zuid-Engeland. Dover Castle werd in de 12e eeuw gebouwd.

Bezienswaardigheden

  • Raadhuis is de Old Town Goal (19e-eeuwse gevangenis)
  • Roman Painted House, een Romeinse stadswoning met muurschilderingen (New Street)
  • Trans­port Museum
  • Grand Shaft (Snargate Street), een 43 m diepe spiraalvormige trap, die in 1809 in de klippen werd uitgehouwen als onderdeel van fortificaties op de Western Heights waar u uitzichtrijke wandelingen kunt maken.

Dover-Castle dover-city Dover-mountain

Beste tijd
De beste reistijd voor Dover in Engeland is van juni t/m oktober, waarin je een zachte of aangename temperatuur hebt en amper neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in Dover is 19°C in augustus en de laagste is 7°C in januari. De watertemperatuur ligt tussen 7°C en 21°C.

Valuta
De valuta in Engeland is de Britse Pond (GBP)

Haveninformatie
De haven van Dover ligt op slechts een steenworp afstand van de scheepvaartroutes van het Engelse Kanaal, dus het is perfect gelegen voor omkeringen en havenbezoeken aan Noorwegen, de Oostzee, rond Groot-Brittannië, IJsland, de Middellandse Zee en de Canarische Eilanden. De haven van Dover heeft twee indrukwekkende state-of-the-art terminals die tussen hen plaats bieden aan maximaal drie schepen tegelijk.

Dover-portmap Dover-port-overzicht

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor de stad Dover. Houdt u van een indrukwekkend stukje natuur. Ga dan zeker naar de Krijtrotsen (De White Cliffs of Dover). Deze witte krijtrotsen zijn wereldberoemd. U kunt ook over de rotsen wandelen mocht u een actievere activiteit willen.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan