Menu

Ancona

De stad Ancona is schilderachtig gelegen tussen de voorgebergten Colle Astagno en Colle Guasco aan de Midden-Italiaanse, Adriatische kust. In de Tweede Wereldoorlog was de stad doelwit van zware bombardementen, maar gelukkig zijn niet alle historische bouwwerken en bezienswaardigheden weggevaagd. Ancona wordt nog altijd door veel toeristen overgeslagen, maar heeft enorm veel te bieden voor wie op zoek is naar cultuur, architectuur of gezelligheid in de vorm van barretjes, restaurantjes of winkels.

De meeste bezienswaardigheden bevinden zich in de buurt van de haven. Het oude stadsgedeelte is een mozaïek van straatjes en stegen, trappen en pleintjes.

Bezienswaardigheden in Ancona

De meeste bezienswaardigheden bevinden zich in de buurt van de haven. Het oude stadsgedeelte is een mozaïek van straatjes en stegen, trappen en pleintjes.

  • Piazza della Repubblica
  • Piazza del Plebiscito
  • Loggia dei Mercanti
  • Palazzo Benincasa
  • Santa Maria della Piazza
  • San Francesco delle Scale
  • Kerk Del Gesu
  • Palazzo Comunale
  • Palazzo Ferretti & Museo Nazionale delle Marche
  • Monte Guasco

Italie-Ancona-cruise-haven-stad-uitzicht-haventje   Italie-Ancona-cruise-haven-stad-straat   Italie-Ancona-cruise-haven-stad-uitzicht

Beste tijd voor een cruise naar Ancona

De beste reistijd voor Italië is van mei t/m oktober, waarin je een aangename of warme temperatuur hebt en amper tot weinig neerslag.

Algemene informatie over Ancona

Valuta
De valuta in Italië is de Euro.

Haveninformatie
Tegenwoordig is de haven van Ancona een van de meest vitale en actieve havens in het Middellandse Zeegebied en speelt ze een belangrijke rol in de handel. Een taxi van Ancona Airport naar Ancona centrum en de haven kost zo’n €30,-. Het is ook makkelijk om met de trein naar het centrum te komen (loopafstand haven) voor ongeveer €4,-.

Italie-Ancona-cruise-haven-map    Italie-Ancona-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor de stad Ancona. Genoten van je dag in Ancona? Breng dan tot slot nog even een bezoekje aan de Fontana delle Tredici Cannelle. De legende vertelt dat wie het water uit deze fontein uit 1560 drinkt, zeker terug zal keren naar de stad.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan