Menu

St. Tropez

Saint-Tropez ligt in het zuiden van Frankrijk. Groot in naam maar klein in inwonersaantal, want in St. Tropez wonen slechts 6000 mensen. Al geeft het inwonersaantal een beetje een vertekend beeld, omdat er in St. Tropez veel huizen/villa’s worden gebouwd door buitenlanders, die niet als inwonende zijn geregistreerd.

Het plaatsje is vooral bekend als een geliefde plek onder de zogenoemde ‘rich and famous’. Op veel plaatsen in het dorp is ook maar moeilijk te ontsnappen aan de rijkdom. In de haven treft u veel plezierjachten, de één nog groter dan de ander. Ook zijn er veel villa’s en natuurlijk hotels uit een luxe segment. Maar St. Tropez is er natuurlijk niet alleen voor beroemdheden en is voor, de niet jaloers aangelegde, minder rijken, ook zeker goed toeven.

De sfeer in de stad is namelijk heel erg ontspannen en er is een fijne boulevard met een prachtig blauwe baai. Ook zijn er natuurlijk tal van restaurantjes, cafés en terrassen waar u kan genieten van een hapje en een drankje. In St. Tropez zelf vind u geen stranden, daarentegen liggen er vlakbij wel een aantal kleine strandjes die zeer de moeite waard zijn. De meeste zijn echter in handen van particulieren waardoor u voor een strandbezoek entree moet betalen. Natuurlijk zijn er ook gratis stranden in de nabije omgeving, maar reken er wel op dat het hier druk kan zijn. St. Tropez wordt jaarlijks bezocht door ongeveer 5 miljoen mensen. Deze komen echter voornamelijk in de zomer.

St. Tropez groeide rond het jaar 1920 uit tot een trekpleister voor de internationale modewereld. De populariteit van de stad zakte echter weer in door de Tweede Wereldoorlog, waar St. Tropez het centrale punt was voor de geallieerde invasie van Zuid Frankrijk (Operatie Dragoon). Toen de oorlog voorbij was werd de stad spoedig herbouwd en in de oude stijl gerestaureerd. In de jaren ’50 kreeg de stad toen weer internationale bekendheid toen Brigitte Bardot schitterde in de, in St-Tropez opgenomen, film ‘And god created Woman’ (Et Dieu Créa la Femme). Bardot ging hierna zelfs in St-Tropez wonen en sinds dat moment is de populariteit van de plaats gegroeid tot waar het nu is.

Bezienswaardigheden in St. Tropez

 • Citadelle. De 16e eeuwse Citadel vindt u ten oosten van de stad, op een heuvel. De citadel heeft een 6 hoekige donjon (middeleeuwse woontoren) en drie ronde torens. De citadelle biedt tegenwoordig vooral een prachtig uitzicht over het dorp, de baai en het achterland. Daarnaast is in de citadelle het Musée Naval gevestigd. Hier kunt u meer te weten komen over de geschiedenis van St-Tropez en dan met name over de geallieerde landing in 1944.
 • La Maison des Papillons. Vrij vertaald ‘het huis van de vlinder’. Hier vindt u zoals de naam reeds doet vermoeden, vlinders. Hier hebben ze rond de 4500 vlinders welke aan de muur zijn geprikt. De Europese collectie is afkomstig van Dany Lartigue die, op afspraak, rondleidingen verzorgd.
 • Musée de l’Annonciade. Aan het einde van de kade staat de 16e eeuwse kapel die Musée de l’Annonciade herbergt. Dit is het meest indrukwekkende museum dat St-Tropez te bieden heeft en u vindt hier een mooie collectie moderne kunst met ondermeer werken van Matisse, Bonnard, Dufy en Signac.
 • Vieux Port. St-Tropez is gebouwd rond de Vieux Port (oude haven) Hier loopt een schitterende kade waar je zomers over de hoofden kan lopen. Toch heeft de oude kade, ondanks de vele toeristen en plezier jachten, nog altijd een zekere rust en aantrekkingskracht.
 • Vielle Ville. De oude stad (Vielle Ville) is in de zomer gesloten voor auto’s. Dit omdat het met haar kleine straatjes niet erg geschikt is voor autoverkeer. Deze kleine straatjes zijn wel erg sfeervol en u vindt hier oude huizen en chique boetiekjes. In deze wijk ligt ook place des Lices, het grote plein van St-Tropez. Dit plein is een ontmoetingsplaats voor vele inwoners.

Frankrijk-Saint-Tropez-steegje-huizen   Frankrijk-Saint-Tropez-klokkentoren-kerk   Frankrijk-Saint-Tropez-pleintje-stad

Beste tijd voor een cruise naar St. Tropez

De beste tijd om naar Saint-Tropez, Frankrijk, te gaan is van mei t/m oktober.

Algemene informatie over St. Tropez

Valuta
De valuta in Saint-Tropez, Frankrijk is de Euro.

Haveninformatie
Uw cruiseschip ligt voor anker en tenderboten zullen u van het schip naar de kade brengen en visa versa. De tenderboten komen direct bij het centrum van Saint Tropez aan bij de Sogecca pier.

frankrijk-saint-tropez-haven-map.png   Frankrijk-Saint-Tropez-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Op een paar minuten lopen ligt het Plage des Graniers. Andere bekende stranden zijn Tahiti, Moorea, Voile Rouge en Club 55. Als u bij Club 55 uw lunch wilt gebruiken, raden wij u aan deze te reserveren. Tropzian action is een bekend, wit strand dat zich over 6 mijl uitstrekt.

De Pampelone baai is opgedeeld in 35 strandjes van privé eigenaren. De baai ligt op ongeveer 6 kilometer van het centrum van St. Tropez en is gemakkelijk per taxi te bereiken. U vindt er restaurants, bars, boetiekjes, mode shows, zwembaden, tuinen, douche’s, sauna’s, tennisbanen en een eindeloze stroom van zonaanbidders. Ieder strand heeft zijn eigen karakter.

De modeartikelen die u aantreft in de straten van St. Tropez zijn kopieën van de grote ontwerpers van hun collecties voor het volgende seizoen. Met meer dan 400 winkels, boetiekjes en galerijen is St. Tropez absoluut een winkelparadijs.

Er zijn vele restaurants en cafés in de oude, smalle straatjes van het stadscentrum te vinden, waaronder:

 • La Marine, 22 Quai Jean Jaures: visspecialiteiten, prijzig
 • La Table du Marche, 38 Reu Clemenceau: heeft een Franse keuken, een kleine gastronomische eetzaal, prijzig
 • L’echalotte, 35 Rue Allard: Franse keuken
 • L’Byblos, in het centrum van de stad: Nouveau cuisine
 • La Renaissance, Square des Lices: Franse en Italiaanse keuken
 • Chez Joseph, Rue du Cepon: Franse keuken.


Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan