Menu

Propriano

Corsica (Frans: corse) is een eiland van Frankrijk en ligt in de Middellandse Zee. De oude Grieken noemden het eiland ‘Korsai’ wat bosrijk land betekent. De Fransen en de Corsicanen spreken van ‘Ile de beaute’ of het eiland van de schoonheid.

Het eiland ligt ter hoogte van Toscane op 83 km van de Italiaanse kust en 170 km ten zuiden van de Franse Riviéra. Het Italiaanse eiland Sardinië ligt maar op 12 km ten zuiden van Corsica. De Straat van Bonifacio (Bouches de Bonifacio) scheidt de beide eilanden. Ten noorden van Corsica ligt de Ligurische Zee, ten oosten ligt de Tyrheense Zee en ten westen ligt de Middellandse Zee.

Geologen zijn het erover eens dat het Corso-Sardijnse microcontinent ca. 30 miljoen jaar geleden is losgerukt van de Franse Provence.Het eiland is 183 bij 83 km groot met een kuststrook van meer dan 1000 km. Op enkele plaatsen is wel de afwisselende natuur. Zo zijn er prachtige zandstranden aan de oost- en westkust, grillige rotsformaties aan de noord- en een deel van de westkust, krijtrotsen in het zuiden, hoge bergen – waarvan sommige met eeuwige sneeuw -, skipistes, bergpassen die over kale, granieten toppen slingeren, diepe kloven, waarin woeste bergriviertjes richting zee stromen, uitgestrekte loofbossen met varkens die naar kastanjes zoeken, tegen berghellingen aangebouwde terrasvormige dorpen en rotsachtige baaien met rustige zandstranden.

Bezienswaardigheden

  • Filitosa. Archologische vindplaats.
  • PLage de Portigliolo. Strand.
  • Church of Our Lady of Misericords. Katholieke kerk.
  • Tour de la Calanca. Paleis.

Frankrijk-corsica-popriano-zee-rotsen        Frankrijk-corsica-popriano-zonsopkomst-zee        Frankrijk-corsica-popriano-boten-zee-rotsen

Beste tijd
De beste tijd om naar Propriano, Frankrijk, te gaan is van mei t/m oktober.

Valuta
De valuta in Propriano is de euro.

Haveninformatie
De cruiseschepen meren aan vlakbij winkels, stranden en café’s. Andere schepen gaan voor anker en dan worden de passagiers aan wal gebracht.

Frankrijk-corsica-popriano-cruise-haven-map        Frankrijk-corsica-propriano-cruise-haven.jpg

Tip(s) van Captain Cruise
Wilt u graag meer van corsica zien maar heeft u geen zin om heel de dag te lopen dan is de trein een goeie optie. In oude wagonnetjes wordt u door het lanschap vervoert. Zeer indrukwekkend.

 Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan