Menu

La Coruña

A Coruña of ook wel La Coruña is de grootste stad van Galicië, mooi gelegen in het noordwesten van Spanje op een landtong en tussen twee baaien van de Atlantische Oceaan. De oude binnenstad is een bijzonder plein door de Romaans ecosysteem,  de kerk van Santiago, de kerk van Santa Maria do Campo, met atrium, en het convent van Santa Bárbara.

Bezienswaardigheden La Coruña

  • Toren van Hercules, de oudste vuurtoren van 104 meter hoogte. Voor een mooi uitzicht over de Atlantische Oceaan kunt u de 242 treden beklimmen.
  • De fraai aangelegde tuinen met palmbomen, sinaasappelbomen en andere subtropische struiken zijn echt een must om te zien.
  • In de Avenida de la Marina staat een mooie collectie 19de-eeuwse architectuur, grote appartementsgebouwen met glazen erker-raambalkonnetjes en ‘galarias’ op de bovenverdiepingen. Deze werden ontworpen om de huizen warm te houden in de winter en te isoleren tegen warmte in de zomer; ze lijken op glazen muren. Zo heeft La Coruña de bijnaam ‘kristallenstad’ gekregen.
  • Romeinse Iglesia de Santiago en de kerk Santa Maria del Campo. De Domstifstkerk (1256) is Romaan gotisch en prachtig ingericht.
  • Op het Plaza Maria Pita, aan de achterzijde van de ‘galarias Corunesas’ ligt de hoofdstraat van de stad.
  • Museum voor Schone Kunsten vele werken van de bekende Spaanse meesters zijn te bewonderen.
  • Het Kasteel St. Antonio (16de eeuw)
  • Historische en Archeologisch museum

spanje-la-coruna-vuurtoren-uitzicht    

Beste tijd voor een cruise naar La Coruña

De beste reistijd om naar La Coruña, Spanje, te gaan is van juli t/m september.

Algemene informatie over La Coruña

Valuta
De valuta in La Coruña is de Euro.

Haveninformatie
Port La Coruña is gelegen aan de ingang van een grote golf en dient als grote vrachthaven voor de distributie van landbouwgoederen uit Galicië. De zeehaven is de belangrijkste motor voor de economie van Galicië en de rijkste regio van de provincie.

spanje-A-Coruna-haven-map.jpg   Spanje-la-coruna-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Wandelen of hardlopen over de boulevard van de stad is een leuke activiteit. Er is een 13 kilometerlange strandpromenade, die hier dus uitstekend voor is geschikt.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan