Menu

Valencia

Met 300 zondagen per jaar is het goed toeven in de stad waar de Paella is ontstaan en de sinaasappel groeit en bloeit. Valencia heeft vele mooie kerken, sprookjesachtige straatjes in de oude binnenstad, mooie parken en het is de Moderne Stad van de Wetenschap en Kunsten. Valencia heeft een aantal ingrediënten die vergelijkbaar zijn met Barcelona. De stad heeft een historische binnenstad, er zijn verschillende bezienswaardigheden die echt de moeite waard zijn.

De Valenciaanse stranden zijn er voor de factor zon-zee-strand in de zomer en er staan een aantal bijzondere bouwwerken waarmee Valencia zich onderscheidt van andere steden. Deze hoogtepunten van moderne architectuur zijn verzameld in de nieuwe wijk Ciudad de las Artes y Ciencias. Hier zijn kunst, cultuur en wetenschap samengesmolten in een prachtig jasje.

Bezienswaardigheden in Valencia

  • Kerk van Onze Lieve Vrouwe van de Hulpelozen
  • Kathedraal van Santa Maria
  • De Miguelette; dit is een gotische toren die zich naast de kathedraal bevindt met een open klokkenspel.
  • Palacio de la Generalidad; voormalig parlements gebouw. Nu zetelt hier het provenciaal bestuur.
  • Los Mercados of Lonja de la Seda; Dit is een, door kooplieden in de 15de eeuw gebouwde, beurs voor de fruitteelt, zijde en andere goederen.
  • Oude bruggen van de rivier Turia; dit zijn prachtige monumenten met beeldhouwwerken

spanje-valencia-foodmarkt  spanje-valencia-architectuur-opera  spanje-valencia-gebouw-poort

Beste tijd voor een cruise naar Valencia

Valencia is eigenlijk het hele jaar door goed te bezoeken voor een stedentrip. Houd je van zon en strand? Dan zijn de maanden juni t/m september aan te raden. Deze maanden zijn erg warm en de zon schijnt bijna altijd.

Algemene informatie over Valencia

Valuta
De valuta in Valencia, Spanje, is de Euro.

Haveninformatie
De terminal is gepland met maximaal 4 ligplaatsen, waarvan minimaal één met een lengte van 360 m en de kortste met minimaal 250 m. Alle ligplaatsen worden voorzien van walstroomvoorziening. De haven ligt wel zo’n 4km van het centrum. Als voorzieningen heeft de nieuwe haven een inkomsthal, wachtruimte, bagageopslag, WiFI-internet, instapbruggen, VVV-kantoor, crew lounge, VIP-ruimte, winkelgebied, verkoopautomaten, geldautomaten, autoverhuurkiosken, parking voor kort verblijf (min. 100 plaatsen), taxistandplaats, kinderspeeltuin en restaurant.

spanje-valencia-cruise-haven-map   Valencia-port

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor Valencia. Valencia is een heerlijke stad om lekker doorheen te fietsen. Vooral het Turia park en langs het strand zijn aan te raden. Op zondag zijn veel monumenten en musea in het centrum gratis te bezichtigen, waaronder het Museo Ceramica en La Lonja. En verder is het Museo de Belles Artes altijd gratis te bezichtigen.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan