Menu

Vladivostok

Vladivostok is een Russische havenstad in het Oosten van het land, aan de Gouden Hoornbaai, een Japanse zee. De stad heeft bijna 600.000 inwoners. Vladivostok is het eindpunt van Ruslands grootste spoorwegsysteem (Trans-Siberische Spoorweg) en tevens de belangrijkste marinebasis van de Russische vloot in de Stille Oceaan.

Tijdens de winter zorgen ijsbrekers ervoor de haven bereikbaar blijft. Naast de haven is Vladivostok ook een belangrijk centrum voor wetenschappelijk onderzoek. Een belangrijke bron voor inkomsten van de stad is de import van Japanse auto’s.

Bezienswaardigheden in Vladivostok

  • Trans-Siberische spoorweg
  • 4-lane Russky Bridge
  • Olga Bay
  • Lazovsky Nature Reserve

Rusland-Vladivostok-Bovenaanzicht stad   Rusland-Vladivostok-Trans siberian station   Rusland-Vladivostok-Brug

Beste tijd voor een cruise naar Vladivostok

De beste tijd voor een cruise naar Vladivostok, Rusland, is van mei t/m september. In deze periode ligt de temperatuur rond de 15 graden. In de wintermaanden kan het hier wel -15 graden worden!

Algemene informatie over Vladivostok

Valuta
In Vladivostok, Rusland wordt betaald met de Russische Roebel.

Haveninformatie
Cruiseschepen kunnen aanmeren bij de Vladivostok Sea Terminal, waar passagiers worden verwelkomd met een ceremonie met live-uitvoeringen van traditionele Russische dansen, folkloristische liedjes en drummers. Alle passagiers krijgen gratis stadsplattegronden en reisgidsen.

Rusland-Vladivostok-Plattegrond   Rusland-Vladivostok-Haven

Tip(s) van Captain Cruise
Vladivostok heeft een rijke culturele geschiedenis. Er zijn diverse musea die u kunt bezoeken in de stad! Zoals een archeologisch en etnografisch museum, een boekenmuseum, een krijg historisch museum en diverse kunstgalerijen en expositiecentra. Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan