Menu

Sochi

Sochi is een Russische stad in het zuiden van kraj Krasnodar iets ten noorden van de grens met Abchazië (Georgië) aan de Zwarte Zee in de Noordelijke Kaukasus. Het is de belangrijkste Russische badplaats en wordt ook wel de “Russische rivièra” genoemd. De agglomeratie Groot-Sotsji omspant een lengte van 147 kilometer en wordt ook wel de ‘op een na langste stad ter wereld’ genoemd, al bestaat Groot-Sotsji uit meerdere plaatsen. De agglomeratie loopt van de rivier de Sjepsi tot de rivier de Psou, wat tevens de grens is met Abchazië.

Sochi

Sochi was, buiten haar mild-subtropisch klimaat, met name in trek omdat de stad in de uitlopers van het machtige Kaukasusgebergte bevond en daarmee toegang had tot diverse natuurlijke bronnen en kristalheldere riviertjes. Toen ook de Sovjetleiders er hun zomerverblijven lieten bouwen om er te genieten van uitzichten op zowel de Zwarte Zee als de besneeuwde toppen van de Kaukasus werd Sochi als snel een bestemming van status.

Met de val van de Sovjetunie vervielen tevens de gratis vakanties. De bezoekersaantallen kelderen dramatisch en Sochi raakte in een ongekend verval.
Pas met de opkomst van de “nieuwe rijken” omstreeks de milleniumwisseling werd de neergaande spiraal doorbroken. De oude, vervallen sanatoria en zomerverblijven werden opgeknapt tot respectievelijk prestigieuze hotels en kleine paleizen voor de jetset van Rusland.
Er werd geïnvesteerd in infrastructuur en accommodaties terwijl de eens zo beroemde subtropische parken van Sochi weer in orde herstelt werden. Ook het nabije dorpje Krasnaya Polyana won haar status als dé skibestemming van Rusland weer terug met de bouw van nieuwe, moderne hotels en skiliften.
De levensgevaarlijke eenbaans toegangsweg naar Krasnaya Polyana, welke langs een onvergeeflijk ravijn kronkelde, werd in een oogwenk omgebouwd tot een 2-baans snelweg. Tekenend voor de ongekende opmars van het onlosmakelijk met Sochi verbonden ski-oord: Krasnaya Polyana zal in 2014 het toneel vormen van de olympische winterspelen in 2014.

Vandaag de dag is Sochi een beleving van formaat. De aanblik van het Scheveningen van Rusland wordt bepaald door 20km (!) boulevard, honderden restaurants, discotheken, winkelstraten, casino’s en vooral legio’s zonnebadende Russische vakantievierders.

Bezienswaardigheden Sochi

  • Centraal station van Sochi
  • Stalinistische havengebouw
  • Dendrary Park
  • Dolfinarium
  • Vele boomgaarden met allerlai tropische vruchten aan de rand van de stad
  • Mount Akhun (schitterend 360-graden uitzicht!)
  • Krasnaya Polyana


Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan