Menu

Kusadasi

Kusadasi is een van de eerste toeristenbadplaatsen van Turkije. Het is gelegen aan een baai in een schitterende omgeving. De stad ontleend zijn naam aan het duiveneilandje dat voor de kust ligt. De vertaling van Kusadasi is letterlijk vogeleiland. Deze badplaats is tevens een bekende aanlegplaats voor cruiseschepen.

In het centrum van Kusadasi treft u verder aan;  een fraaie jachthaven, een vissershaven, een mooie boulevard met wandelpromenade en het stadsstrand (kunstmatig aangelegd). In het gezellige winkelcentrum met de overdekte bazaar, de nauwe straatjes, restaurants en terrasjes raakt u voorlopig niet uitgekeken. Degenen die van uitgaan houden komen zeker aan hun trekken. In de bekende barstraat vindt u barretjes en disco’s te kust en te keur.

Grote zandstranden met helder water vindt u op ongeveer 10 minuten afstand, zoals het beroemde Ladies Beach, Silver Beach en Long Beach. Minibusjes bieden dagelijks goedkoop vervoer naar deze prachtige stranden.

Bezienswaardigheden

  • Een onvergetelijke excursie naar de beroemde havenstad Ephese met haar oudheidkundige opgravingen.
  • Een boottocht naar het Griekse eiland Samos.
  • Excursie naar de beroemde witte kalksteenterrassen overstroomd door het heilzame warme bronwater in Pamukkale.
  • Tempel van Artemis. Deze ruïne van een Griekse tempel was het grootste tempelgebouw van de oudheid. Deze tempel behoort tot een van de zeven wereldwonderen van de antieke wereld.
  • Basilica of Sain John. Is een ruïne uit de 6e eeuw.
  • Huis van de maagd Maria. Is een katholiek en islamitisch heiligdom.
  • Adaland. Waterpark vol plezier.
  • Duiven eiland. Het was oorspronkelijk een plaats waar migrerende vogels neer streken als tussenstop.

Turkije-Kusadasi-cruise-haven-uitzicht haven        Turkije-Kusadasi-cruise-haven-eilandje        Turkije-Kusadasi-cruise-haven-uitzicht stad

Beste tijd
De beste reistijd voor Kusadasi, Turkije, is van mei t/m oktober.

Valuta
De valuta in Kusadasi is de Turkse lira maar er word soms ook de euro geaccepteerd.

Haveninformatie
ls cruisehaven heeft Kusadasi 8 speciale ligplaatsen en verwerkt jaarlijks ongeveer 600 cruiseschepen. De UNESCO-site Efeze wordt bezocht als een excursie langs de kust (variërend tussen 4-10 uur). De reistijd met de bus vanaf de cruiseterminal is slechts 20 minuten. Als toeristische bestemming wordt Efeze jaarlijks bezocht door meer dan 1,5 miljoen reizigers.

turkije-Kusadasi-haven-map.jpg       turkije-Kusadasi-haven.jpg

Tip(s) van Captain Cruise
Elke woensdag ochtend is er een kledig en textiel markt. Verder kunt u in het centrum leuk shoppen.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan