Menu

Rhodos

Een cruise Griekse Eilanden is niet compleet zonder de prachtige stad Rhodos aan te doen. Tijdens een Oostelijke Middellandse Zee cruise kunt u langs Rhodos varen. De haven ligt op ongeveer 5 minuten loopafstand van de oude ommuurde binnenstad van Rhodos waar vele winkeltjes en restaurantjes zijn. Kortom, Rhodos is de ideale cruisebestemming!

Rhodos is de hoofdstad van het gelijknamige Griekse eiland. De Rhodianen zelf claimen hun eiland als de zonnigste plek, niet alleen van Griekenland, maar van heel Europa. Het eiland biedt veel natuurschoon en de heldere zee rondom nodigt uit tot boottochtjes naar nabije eilanden.

Slenterend door de drukke, smalle straatjes en langs de muren rond de oude stad, waant u zich nog in de middeleeuwen. De stad bestaat uit twee delen: het nieuwe en het oude stadsdeel met de haven Mandraki die bewaakt wordt door de beroemde beelden van een hert en een hinde. De oude stad werd vaak gebruikt als decor voor Middeleeuwse films en ook als het Jeruzalem uit de oude tijd.

Bezienswaardigheden in Rhodos

 • Paleis van de Grootmeesters. Het paleis met zijn 205 kamers en salons is zeer indrukwekkend
 • Vrijheidspoort
 • Ruïne van de Tempel van Aphrodite
 • Winkeltjes onder Middeleuwse arcaden.
 • Hospitaal van de ridders nu het Archeologisch Museum
 • Fort Sint Nicolaas
 • Zeeaquarium
 • Shleyman Moskee
 • Turkse baden
 • Rhodini Park
 • Stranden

Griekenland-rhodos-baai-zee   Griekenland-rhodos-klif-huizen   Griekenland-Rhodos-zee-boten

Beste tijd voor een cruise naar Rhodos

De beste reistijd naar Rhodos is dus in de periode van april tot en met half oktober. Als je van natuur, wandelen en fietsen houdt dan zijn de maanden april, mei en begin juni de beste reistijd voor Rhodos. Het is dan overdag nog niet te warm en het eiland is op zijn groenst.

Algemene informatie over Rhodos

Valuta
De valuta in Griekenland is de Euro.

Haveninformatie
Veerboten en cruiseschepen naar het eiland Rhodos dok (anker) in Rhodos-stad – veerhaven aan de noordkust. Het centrum is ongeveer op 5 minuten loopafstand. Daarnaast is er een dutyfree shop aanwezig.

rhodes-map   Griekenland-rhodos-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor Rhodos. Bezoek de oudste acropolis in Lindos. Het kost enige moeite, maar sla het bestijgen van de oudste Griekse acropolis niet over. Langs het steile wandelpad vindt u oude vrouwtjes die borduurwerk verkopen. Op de top ontdekt u de resten van de tempel van Athina Lindia.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan