Menu

Portofino

Portofino, een kleine Italiaanse plaats aan de Italiaanse Rivièra, in de provincie Genua en ligt rond een natuurlijke baai die zijn traditionele karakter heeft behouden. Het haventje van Portofino wordt gezien als een van de mooiste aan de Middellandse Zee. Een replica van het stadje is te zien in Universal Orlando Resort in Orlando (Florida).

De stad zou zijn gesticht door de Romeinen met de naam Portus Delphini, of stad van de dolfijnen, vanwege de grote aantallen dolfijnen die de Golf bevolkten. Het dorp heeft een mild klimaat, zowel zomers als ‘s winters, en biedt de ideale locatie in welk seizoen dan ook voor degenen die op zoek zijn naar rust en stilte in een zeer unieke hoek van de wereld. In het stadscentrum vind u het beroemde piazetta (pleintje), goed verborgen voor de menigte. Het bergachtige schiereiland waarop Portofino gelegen is heeft de status van regionaal natuurpark. De Monte di Portofino is met zijn 612 meter de hoogste top.

Bezienswaardigheden in Portofino

  • Castello Brown. Een museum hoog boven de haven. Dit diende dan ook als havenverdediging tot aan de 15e eeuw.
  • Area Marina Protetta Portofino.
  • Museo Del Parco.
  • Parco di Portofino.

Italie-portofino-klif-zee   Italie-portofino-stad-zee-huizen   Italie-portofino-zee-bomen-boten

Beste tijd voor een cruise naar Portofino

De beste tijd voor Portofino, Italië, is van juni t/m september.

Algemene informatie over Portofino

Valuta
De valuta in Portofino is de Euro.

Haveninformatie
Portofino is een tenderhaven, wat betekent dat cruiseschepen voor anker gaan voor de kust en dat hun passagiers via de tenderboten van het schip naar de pier worden vervoerd.

italie-portofino-haven-map.png   italie-portofino-haven.jpgOntvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan