Menu

Triëst

Triëst is een veelzijdige stad. Het is een universiteitsstad, maar u vindt er ook een van de belangrijkste havens van Italië. Ook is Triëst een van de beroemdste koffiesteden ter wereld, dus verlaat Triëst niet zonder een kopje koffie te hebben gedronken.

Het middelpunt van Triëst is Piazza Unita d`Italië, dit is een groot plein met aan de ene kant de zee en aan de andere kant vele terrasjes en mooie archeologische gebouwen. Dit plein is ook de populairste ontmoetingsplaats van Triëst en iedereen die in Triëst is geweest kent dit plein dan ook. Ook in Triëst vindt u natuurlijk wel een aantal dure (merk) boetiekjes, maar u vindt er ook leuke (betaalbare) boetiekjes waar u voor schoenen, tassen, souvenirs en kleding terecht kunt.

Bezienswaardigheden in Triëst

 • Kathedraal van San Giusto
 • Byzantijnse mozaïeken
 • Middeleeuwse fresco`s
 • Oude barokke kerk: S. Maria Maggiore
 • Museum Castello De San Giusto
 • Haven
 • Het Miramare-Kasteel
 • Piazza Unita D’Italië
 • Teatro Romano
 • Centrale Idrodinamica
 • Strada Vicentina

Italie-triest-kasteel-architectuur   italie-triest-piazza-gemeentehuis-gebouw-plein   italie-triest-haven-susnet-boten

Beste tijd voor een cruise naar Triëst

Triëst ligt tussen de Adriatische Zee in het zuiden en de bergen in het noorden en heeft daardoor een klimaat dat anders is dan in andere delen van Noord-Italië. Bezoekers kunnen in de zomer een mediterraan weertype verwachten, met veel zon en hoge temperaturen.

De winter is over het algemeen zacht, zeker vergeleken met de rest van Noord-Italië. Triëst krijgt het hele jaar door behoorlijk veel regen, dus hier moet je wel rekening mee houden.

De lente en herfst zijn misschien wel de mooiste tijd om de stad te bezoeken. De temperatuur ligt dan rond de 20 graden Celsius.

Algemene informatie over Triëst

Valuta
De valuta in Triëst, Italië, is de Euro.

Haveninformatie
Het Maritiem Station Triëst, dat ook als congrescentrum wordt gebruikt, bevindt zich in de douanehaven. In het hart van Triëst. Het Maritiem Station fungeert als cruiseterminal en loket voor zowel internationale als korte afstanden.

portmap_of_trieste   Trieste-port

Tip(s) van Captain Cruise

Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor Triëst. Midden in de stad liggen de ruïnes van een oud Romeins amfitheater (Teatro Romano). Ze denken dat het is gebouwd in het midden van de 1ste eeuw. Het theater ligt op slechts een paar straten verder van de Piazza dell’Unità d’Italia en aan de voet van de heuvel San Giusto. Wat deze ruïnes zo uniek maakt is dat ze gewoon midden in de stad liggen, omringd door woningen en met ernaast zelfs een supermarkt.

Hoe leuk is het om hier naar een traditioneel operaconcert te gaan? Even helemaal terug in de tijd, maar dan gelukkig zonder zo’n middeleeuwse pruik op.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan