Menu

Amorgos

Amorgos is een Grieks eiland, gelegen in het oostelijke gedeelte van de eilandengroep Cycladen. Het kleine eilandje is per ferry te bereiken vanaf de eilanden Piraeus (nabij Athene) en Rafina. Doordat er ook aardig wat veerbootverbindingen zijn tussen andere eilanden van de Cycladen is Amorgos een leuk eiland om te ontdekken. De veerboten liggen aan in de plaatsen Katapola en Egiali.

Het landschap is vrij ruig en er zijn weinig wegen. Het eiland kan dus het beste te voet verkend worden. Wel beschikt het eiland over enkele mooie stranden, waaronder een zandstrand in Egiali. De hoofdstad Amorgos-Stad kenmerkt zich door vele witte huisjes en het aller kleinste kerkje van Griekenland!

Bezienswaardigheden in Amorgos

  • Klooster, gedeeltelijk tegen de rotsen aangebouwd (Amorgos-Stad)
  • Lagkáda, één van de mooiste dorpen van het eiland
  • Leuke bergdorpjes waar de tijd lijkt te hebben stil gestaan
  • Excursietocht per ezel

Griekenland-Amorgos-Cruise-Haven-stad-strand Griekenland-Amorgos-Cruise-Haven-klooster Griekenland-Amorgos-Cruise-Haven-stad-huizen

Beste tijd voor een cruise naar Amorgos

De beste tijd om naar Amorgos, Griekenland, te reizen is van mei t/m oktober.

Algemene informatie over Amorgos

Valuta
De valuta in Amorgos is de euro.

Haveninformatie
Cruiseschepen naar het eiland Amorgos gaan voor anker in Katapola – havenstad aan de westkust.

griekenland-amorgos-haven-map.png   Griekenland-Amorgos-Cruise-Haven

Tip(s) van Captain Cruise
Voor een goeie wandeling bent u hier aan het goed adres. Neem de route Pan deze duurt ongeveer een uur of Forodotis, duurt ook een uur. Wilt u een langere wandeling dan is Melania, twee uur, Ironia, drie uur, of Palia Strata, vier uur, leuke wandelingen.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan