Menu

Toulon

Toulon de hoofdstad van het departement (83) Var, in Toulon. Deze ruim 160.000 inwoners tellende stad ligt aan de Middellandse Zee en is de op één na grootste marinehaven van Frankrijk.

Het is niet zo hip als de badplaatsen van de Franse Riviera, maar de sfeer is wel warm en levendig. Doordat Toulon aan een natuurlijke baai ligt, waar ook het schiereiland St-Mandrier te vinden is, is het uitzicht over de (natuurlijke) haven fantastisch. Het uitzicht landinwaarts is ook zeker de moeite waard. Door haar heuvelachtige Provence landschap, met rotskloven en dennenbossen, en ligging aan de zee, is Toulon een uitstekende uitvalsbasis voor prachtige wandelingen door het bergachtige landschap of langs de kuststrook.

De stad wordt in twee delen opgedeeld door de Boulevard de Strassbourg. In het noorden treffen we de nieuwere wijken die later aangebouwd zijn. Ten zuiden van de Boulevard de Strassbourg vinden we echter het oudere deel van de stad en natuurlijk de haven, dit deel van de stad is toeristisch gezien een stuk aantrekkelijker en hier bevinden zich ook de meeste bezienswaardigheden.

Bezienswaardigheden in Toulon

  • Cathédrale Sainte-Marie-Majeure
  • Église Saint-François-de-Paule
  • Tour Royale (Toren bij de haven ingang)
  • Musée de Toulon (renaissancehuis welke plaats biedt aan twee musea)
  • Musée National de la Marine de Toulon
  • Musée du Vieux Toulon (oud bisschopshuis)
  • Place Puget (Centrum  oude stadsdeel)

Frankrijk-Toulon-kerk-stad-gebouwen   Frankrijk-Toulon-plein-gebouw-palmbomen   Frankrijk-Toulon-Port Militaire

Beste tijd voor een cruise naar Toulon

De beste reistijd voor Toulon in Frankrijk is van juni t/m oktober, waarin je een aangename temperatuur hebt en amper tot weinig neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in Toulon is 26°C in augustus en de laagste is 11°C in januari.

Algemene informatie over Toulon

Valuta
De valuta in Toulon, Frankrijk is de Euro.

Haveninformatie

Toulon Center Cruise Terminal
De cruisehaven van Toulon ligt in het stadscentrum en biedt plaats aan 3 kleinere cruiseschepen tegelijk. Extra schepen liggen voor anker in de baai. Bij de terminal zijn een welkomstbalie, een snackbar, openbare telefoons en toiletten, automaten, een grootschalige stadsplattegrond (met de meest populaire bezienswaardigheden) en een kleine ambachtelijke markt. Buiten de terminal zijn er 3 parkeergarages met een totale capaciteit van maximaal 75 toeristen (shuttle) bussen. Bij de terminal is er ook een bord met taxistandplaatsen en een ander bord met taxiprijzen naar nabijgelegen bestemmingen (vaste tarieven worden uitsluitend aangeboden voor passagiers van cruiseschepen).

La Seyne-sur-Mer Toulon Cruise Terminal
In de haven van La Seyne meren grote cruiseschepen aan. De terminalgebouwen van de haven zijn in 2016 ingrijpend gerenoveerd. De haven beschikt nu over een grotere parkeerplaats en parkeerplaatsen voor bussen, gratis wifi-service en een ambachtelijke markt. In het terminalgebied staat de bouw van een groot recreatiecomplex gepland.

portmap-toulon     Frankrijk-Toulon-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise

Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor Toulon. De Télépherique de Mont Faron, de enige kabelbaan aan de Middellandse Zee, bevindt zich in Toulon. De kabelbaan brengt u in 6 á 7 minuten naar de top van de 500 meter hoge berg Mont Faron. Vanaf de top van de berg heeft u een prachtig uitzicht over de stad en de Middellandse zee. Een aanrader is ook zeker om de top van de berg te bezoeken tijdens de zonsondergang!Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan