Menu

Trapani

Trapani is een stad in het noordwesten van het eiland Sicilië, dat een autonome regio van Italië is. In de klassieke oudheid heette de stad Drepana. De ligging ervan is op de westelijke hoek van Sicilië, 100 kilometer ten westen van Palermo. De stad ligt op een schiereiland in de Middellandse Zee. Door de eeuwen heen heeft de zoutindustrie een unieke omstandigheid gevormd van groot cultureel en economisch belang. De weg hierheen heet Via del sale (de zoutweg). Aan deze weg bevinden zich diverse molens.

Na een bombardement in de Tweede Wereldoorlog is een deel van de stad opnieuw opgebouwd en bestaat Trapani uit een nieuw en oud gedeelte. De oude stad is grotendeels voetgangersgebied. Langs de hoofdstraat Corso Vittorio Emanuele zijn verschillende barokke gebouwen en kerken te bewonderen. In het nieuwe deel van de stad bevinden zich de hippe winkels.

Bezienswaardigheden in Trapani

  • Palazzo Cavarretta
  • Kerk “Santuario de Madonna Santissima Annunziata”
  • Zoutpannen
  • Prehistorisch museum

italie-trapani-erice-steegje-kerk   italie-trapani-saline di trapani-molen-natuur   italie-trapani-markt

Beste tijd voor een cruise naar Trapani

De beste reistijd voor Trapani in Sicilië is van mei t/m oktober, waarin je een aangename of warme temperatuur hebt en amper neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in Trapani is 28°C in augustus en de laagste is 14°C in januari.

Algemene informatie over Trapani

Valuta
De valuta in Trapani, Italië, is de Euro.

Haveninformatie
Grotere Cruiseschepen ankeren iets van de kade. Passagiers worden hier per tenderboten aan wal gebracht. De haven ligt vlak bij het oude centrum dus dit is ideaal.

italie-trapani-cruise-haven-map   italie-trapani-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor Trapani. Vanuit Trapani is het mogelijk om met een kabelbaan naar het dorpje Erice te gaan. Erice ligt op een heuveltop op een hoogte van zo’n 750 meter. Vanaf Erice heeft u een prachtig uitzicht over Trapani en de Egadische eilanden.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan