Menu

Las Palmas (Gran Canaria)

Las Palmas, hoofdstad van Cran Canaria heeft een lang stadstrand, Playa de las Canteras genaamd. Het is een prachtig goudgeel strand midden in de stad. Hier vindt u een grote concentratie hotels, bars, restaurants en ijszaken. Op de brede boulevard beweegt zich een bonte verzameling van joggers, skaters en fietsers.

Het klimaat wordt grotendeels bepaald door de noordoostpassaat (de alisio), een constant waaiende wind uit het noordoosten. Dankzij deze passaatwind is de temperatuur op Gran Canaria het gehele jaar door gelijkmatig: in de winter gemiddeld 19 graden, in de zomer gemiddeld 24 graden.

Het plaatselijk klimaat wordt beïnvloed door het Cumbre-gebergte in het midden van het eiland. Het zuiden van Gran Canaria ligt in de regenschaduw van de bergen met als gevolg dat het daar vaak zonnig en droog blijft. Gran Canaria telt ruim 675.000 inwoners. De inwoners van Gran Canaria zijn overwegend rooms-katholiek.

De meeste toeristen kiezen voor de zuidelijke stranden in Playa del Inglès of Maspalomas, maar de inwoners van Las Palmas geven de voorkeur aan hun stadstrand.

De winkelstraten zijn Calle Mayor de Triana en Léon y castillo. Ten zuiden van Calle Mayor de Triana ligt de markthal.

Bezienswaardigheden in Las Palmas

 • Vegueta
 • Vegueta is de historische wijk van Las Palmas.
 • Casa de Colón
 • De ontdekkingsreiziger Christoffel Columbus woonde in 1492 in Las Palmas, waar zijn schepen in gereedheid werden gebracht voor zijn eerste reis naar de nieuwe wereld. In Calle de Colón vindt u het witgepleisterde Casa de Colón, de gouverneurswoning waar Columbus logeerde.
 • Kapel
 • Cáthedral de Santa Ana
 • Vakbij het Casa de Colón staat de Cáthedral de Santa Ana met barokke, gotische, neoklassieke en renaissancistische bouwstijlen.
 • Plazoleta de los Alamos en het Plaza del Pilar Nuevo
 • Achter de kathedraal liggen schaduwrijke pleinen zoals het Plazoleta de los Alamos en het Plaza del Pilar Nuevo. De pleinen zijn omgeven door okergele huizen met de typisch Canarische houten balkons.
 • Triana
 • Triana is de moderne wijk van Las Palmas. Hier vindt u vele winkels.
 • Parque de Santa Catalina
 • Dit is een groene oase in het noorden. Het is een stadspark omgeven door terrassen en vlakbij het chique hotel Santa Catalina.

spanje-gran-canaria-las-palmas-strand-zee-boulevard   spanje-gran-canaria-las-palmas-strand-zee-surfen   spanje-gran-canaria-las-palmas-strand-zee-boot

Beste tijd voor een cruise naar Las Palmas

De beste reistijd voor Las Palmas de Gran Canaria is van april t/m december, waarin je een aangename temperatuur hebt en amper neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in Las Palmas de Gran Canaria is 24°C in augustus en de laagste is 18°C in februari.

Algemene informatie over Las Palmas

Valuta
De valuta in Spanje is de Euro.

Haveninformatie
Gran Canaria is het 3e grootste eiland van de Canarische Eilanden. De hoofdstad, Las Palmas, is waar cruiseschepen aanmeren bij Muelle Santa Catalina. De cruiseterminal bevindt zich op slechts 10 minuten lopen van het Parque Santa Catalina – recreatiepark met terrasjes, restaurants, bars, winkels) en het Virtual Science Museum. Castle of the Light en Church de la Luz liggen net buiten de cruisehaven.

spanje-gran-canaria-las-palmas-cruise-haven-map   Las-Palmas-port

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor Las Palmas. Let op voor zakkenrollers en loop niet door rustige straatjes in het donker. Het kan gebeuren dat u dan op straat overvallen of gerold wordt.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan