Menu

Recife

Recife is een grote havenstad in het noordoosten van Brazilië met een druk commercieel centrum. Verschillende rivieren doorsnijden de stad voordat ze uitmonden in de Atlantische Oceaan. Recife heeft brede avenues, statige pleinen en smaakvol ontworpen parken. De stad heeft twee zeer verschillende gezichten. Het oude centrum rondom de haven is een heksenketel. De straten in de wijken Recife, Sâo Jorge, Santo Antônio en Pombal puilen uit van koopwaar en mensen die allemaal op de één of andere manier aan geld proberen te komen. De zuidkant van de stad, langs de kust, is een andere wereld. Vooral de wijk Boa Viagem is de plaats van goede restaurants en dure winkels. Souvenirs: likeur, schilderijen, tekeningen, houtsnijwerk, producten gemaakt van zilver, leer en klei.

Bezienswaardigheden in Recife

  • Praça da República. Plein met  Palácio do Governo en het Palácio da Justiça en Teatro Santa Isabel.
  • De kerk Igreja e Convento Franciscano de Santo Antônio met de Gouden Kapel. In de Rua do Imperador staat deze door de Franciscanen al in 1606 gebouwde kerk. Alleen al voor de kapel is een bezoek aan dit museum meer dan aan te bevelen.
  • Praça da Independência. Plein met het hoofdgebouw van O Diário de Pernambuco, de grootste krant van de staat en de oudste nog verschijnende in Latijns-Amerika.
  • De kerk Igreja do Santíssimo Sacramento (matriz de Santo Antônio) aan de overkant van de brede Avenida
  • Pátio de Sâo Pedro. Dit is het gezelligste plein van Recife om even uit te rusten en wat te eten.
  • Forte das Cinco Pontas
  • Basílica De Nossa Senhora da Penha. Dit is de enige tempel in Recife.

Brazilië-recife-straat-huizen-kleuren   Brazilië-recife-strand-zee   Brazilië-recife-zee-brug

Beste tijd voor een cruise naar Recife

De beste reistijd voor Recife in Brazilië is van januari t/m december, waarin je een warme temperatuur hebt en amper tot weinig neerslag.

Algemene informatie over Recife

Valuta
De valuta in Brazilië is de Braziliaanse Real.

Haveninformatie
In Recife meren cruiseschepen aan in de commerciële haven van de haven, vanwaar passagiers via pendelbussen naar het centrum worden vervoerd. Het is verboden om zonder begeleiding door de haven te lopen. De haven heeft geen speciale cruiseterminal (alleen een klein gebouw voor douaneafhandeling) en biedt ook geen cruisediensten. De door de cruisemaatschappij georganiseerde pendeldienst is naar een groot winkelcentrum in het centrum van Recife.

Brazilië-recife-cruise-haven-map   Brazilië-recife-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor Recife. Let op als u naar het strand wilt aan de noordoostkust van Brazilië. U kan de zee niet in, in verband met de vele haaienaanvallen in Recife.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan