Menu

Valparaiso

Door de moeilijke bouwsteil op heuvels krijgt men een schitterend uitzicht van bovenaf over deze pittoreske havenstad. Valparaíso is de grootste havenstad van Chili. De stad ligt ongeveer 70 km ten westen van de hoofdstad Santiago. Valparaíso wordt beschouwd als een van indrukwekkendste steden van Latijns-Amerika. De stad ligt op meerdere steile hellingen die uitkomen in de Grote Oceaan. In de binnenstad vindt men veel architecturaal en cultureel erfgoed. Valparaíso staat dan ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Valparaíso is gebouwd op veertien heuvels(cerros) die langs een enorme baai liggen. Het is één van de meest pittoreske havensteden ter wereld met zigzaggende straatjes en zinken, veelkleurige huizen uit vergeten tijden. De huizen zijn zo steil gebouwd, dat trappen of kabelbanen (ascensores) de stegen vervangen. Langs de zee ligt ook de zakenwijk. Het nachtleven van Valparaíso eindigt nooit en terzake is het de fun-hoofdstad van het land. Op 31 december zakken duizenden naar de baai af voor het grootste vuurwerk van Chili.

Bezienswaardigheden in Valparaíso

  • De kabelbanen van Valparaíso
  • Nationale park La Campana
  • Street-Art (Templeman Street op Cerro Alegre is de beste plek om street art te zien)
  • La Sebastiana (Huis van beroemde Chileense Dichter Pablo Neruda)
  • Markt Feria de Artesanía
  • Cerro Alegre (Mythische berg)

chile-valparaiso-architectuur-huizen-kerk    chile-valparaiso-street art   chile-valparaiso-architectuur-kabelbaan

Beste tijd voor een cruise naar Valparaíso

De beste reistijd voor Valparaíso in Chili is van januari t/m april en november en december, waarin je een aangename temperatuur hebt en geen tot amper neerslag.

Algemene informatie over Valparaíso

Valuta
De valuta in Valparaíso, Chili, is de Chileense Peso.

Haveninformatie
Tot 2016 meerden cruiseschepen naar Valparaíso (Santiago) aan bij de Pacífico Sur Terminal. Op 25 november 2016 heeft Port Valparaíso de nieuwe terminal van Valparaíso Terminal de Pasajeroscruise ingehuldigd. De passagiersterminal grenst aan een containerdok en beschikt over een handig treinstation. Ook word je met gratis shuttlebussen naar Valparaíso Cruise Terminal Muelle Prat gebracht. Dit is op loopafstand van het centrum.

chile-valparaiso-cruise-haven-map   chile-valparaiso-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor Valparaíso. Hoe mooi en leuk Valparaíso ook is, lekker aan het strand liggen kun je er niet. En dat is toch een stevig nadeel voor een kustplaats.

Gelukkig ligt Viña del Mar bijna letterlijk op steenworp afstand. In Viña del Mar vind je de Chilenen op het strand. Het is de belangrijkste en dichtstbijzijnde badplaats voor de inwoners van hoofdstad Santiago.

 Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan