Menu

Ecuador

Bienvenido!

Ontdek het veelzijdige Ecuador! Van indrukwekkende natuur tot cultuur en architectuur. U geniet van dit swingende land en heeft altijd uw cruiseschip bij de hand voor een perfecte slaapplek. Ecuador is een klein land maar heeft u heel veel te bieden! De hoofdstad van Ecuador is Quito en de grootste stad van het land is Guayaquil.

Ecuador staat bekend om de Inca ruïne, het Amazonegebied, het Andesgebergte en de vele (actieve) vulkanen. De Galapagos eilanden behoren ook tot Ecuador. Hier kunt u heerlijk duiken en snorkelen en de meest zeldzame diersoorten vinden. Waar u rekening mee moet houden is dat Ecuador meerdere klimaatzones heeft. Wees goed voorbereid en neemt de juiste kleding mee! Juni, juli, augustus en september zijn de beste maanden om naar Ecuador te reizen. Een typisch Ecuadoraans gerecht is de geroosterde cavia wat cuy wordt genoemd. Lokale maaltijden bestaan voornamelijk uit rijst met vlees of vis en een salade. De mensen in Ecuador zijn hardwerkend en vriendelijk.

Populaire haven:

Guayaquil
Manta
Puerto Baquerizo

Handige weetjes:
Officiële taal: Spaans
Valuta: Amerikaanse dollar
Tijdverschil: 7 uur vroeger dan in Nederland
Vier woorden die goed van pas komen:

  • Hallo = ”Hola”
  • Hoe gaat het? = “Que tal?”
  • Bedankt = ”Graciás”
  • Tot ziens = ”Hasta luego”

Winkelen:
De meeste winkels zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:30 uur, op zaterdag meestal tot 12:00 uur. Tussen de middag wordt er meestal een siësta gehouden.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan