Menu

Portsmouth (Dominica)

Dit is een klein rustig stadje (2e van het eiland). De meeste toeristen gaan vanuit Porthmouth de natuur in. Portmouth ligt in het noordwesten van het eiland Dominica aan de Prins Rupert Baai.

In 1504 kwam op deze plaats Columbus aan land tijdens zijn 4e reis naar de Nieuwe Wereld. Bij Porthmouth kan men Fort Shirley bezoeken. Dit fort werd door de Engelsen gebouwd van 1770 tot 1815. Het is voltooid in 1854 en diende als verdediging tegen de Fransen die het eiland voortdurend belegerden. Enige tijd later, wanneer de gevechten tot het verleden behoorden, werd het fort verlaten en verviel het tot een bouwval.

Een gedeelte van dit historisch belangrijke fort wordt gerestaureerd en kan men bezoeken. Er is ook 2x per week een markt met veel fruit, specerijen en kruiden. De meeste winkels zijn in Roseau.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan