Menu

Portsmouth (Dominica)

Dit is een klein rustig stadje (2e van het eiland). De meeste toeristen gaan vanuit Porthmouth de natuur in. Portmouth ligt in het noordwesten van het eiland Dominica aan de Prins Rupert Baai.

In 1504 kwam op deze plaats Columbus aan land tijdens zijn 4e reis naar de Nieuwe Wereld. Bij Porthmouth kan men Fort Shirley bezoeken. Dit fort werd door de Engelsen gebouwd van 1770 tot 1815. Het is voltooid in 1854 en diende als verdediging tegen de Fransen die het eiland voortdurend belegerden. Enige tijd later, wanneer de gevechten tot het verleden behoorden, werd het fort verlaten en verviel het tot een bouwval. Een gedeelte van dit historisch belangrijke fort wordt gerestaureerd en kan men bezoeken. Er is ook 2x per week een markt met veel fruit, specerijen en kruiden. De meeste winkels zijn in Roseau.

Bezienswaardigheden in Portsmouth

  • Syndicate Falls
  • Cabrits National Park
  • Indian River
  • Coconut Beach
  • Emerald Pool

Dominica-portsmouth-watervallen-natuur   Dominica-portsmouth-zonsondergang-zee   Dominica-portsmouth-zee-palmbomen

Beste tijd voor een cruise naar Portsmouth

De beste reistijd voor Portsmouth is van april tot en met november.

Algemene informatie over Portsmouth

Valuta
De valuta op Dominica is de Oost-Caribische Dollar.

Haveninformatie
Cruiseschepen naar Portsmouth Dominica dokken (ankeren) in Prince Rupert Bay. Passagiers worden vervoerd via de tenderboten van het schip.
portsmouth-portmap   portsmouth-dominica    

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor Portsmouth. Hike naar de Boiling Lake. Het kokende meer is enorm en het is een van de weinige in dit deel van de wereld die inderdaad aan het koken is. Een cool juweeltje op vulkanisch en bergachtig Dominica. Het is wel één van de moeilijkste hikes op het eiland, maar zeker de moeite waard.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan