Menu

Pointe a Pitre

Deze stad was nog maar een klein vissersdorpje, toen een Nederlander, Pieter genaamd, hier drie eeuwen geleden met een groot succes op een steiger aan de waterkant vis verkocht. Hij was er zo populair dat de plaatselijke bevolking de plaats Pointe-à-Pitre noemde (punt van Pieter).

Pointe-à-Pitre is de belangrijkste stad voor de handel en het toerisme; het ligt op Grande-Terre, in het hart van de vlinder en heeft 250.000 inwoners. Het hart van de stad is de oude pittoreske haven, La Darse. Er zijn echter weinig oude gebouwen te vinden, omdat de hele stad door een aardbeving in 1845 is verwoest. Guadeloupe is een eilandengroep in de Caribische Zee en maakt deel uit van de Kleine Antillen. De archipel hoort bij Frankrijk.

Bezienswaardigheden in Pointe-à-Pitre

 • De haven. Langs de haven bevinden zich tientallen kraampjes. Behalve exotische vruchten, vreemde wortelgewassen, landkrabben, gedroogde vis, kruiden en noten, vindt u er “spirituele spray” voor in huis, zalfjes die u geld brengen, lotions, speenvarkens en poeders tegen allerlei kwaaltjes.
 • Place de la Victoire. Vlakbij ligt het Place de la Victoire, war tijdens de Franse Revolutie de guillotine heel wat levens verkortte. Nu is het plein het domein van de jongeren.
 • De Basilique Saint-Pierre et Saint Paul is in 1873 gebouwd door Monsieur Trouille en werd drie keer door orkanen vernietigd en ook drie keer weer herbouwd.
 • Het Musee Schoelcher geeft een goed beeld van het toenmalige slavenleven en het leven van Victor Schoelcher, de “slavenbevrijder”.
 • Het Musee St. John Perse is gesitueerd in een fraai koloniaal landhuis op de hoek van de Rue de Nozieres en Rue Achille Rene Boisneuf.
 • La Soufrière, temperamentvol en groots, ook al is de top bijna altijd in de wolken gehuld, is een semi-actieve vulkaan.
 • Carbet Watervallen. Het waren deze drie watervallen die Columbus vanaf zee zag en hem aan land deden gaan toen hij behoefte had aan vers water. De grootste van de drie watervallen is meer dan 100 meter hoog, een wandeltocht van een klein half uur brengt u er heen.
 • Iles des Saintes. Deze twee kleine eilandjes van vulkanische oorsprong liggen hemelsbreed 15 km uit de zuidkust. De bewoners, van Bretonse afstamming zijn zeer vriendelijk. De prachtige stranden zijn de grote trekpleister, maar ook Terre de Bas, het unieke haventje, is de moeite waard.
 • Basse-Terre, de hoofdstad van Guedeloupe, ligt aan de voet van La Soufrière en heeft iets meer dan 15.000 inwoners.
 • Carmel. De administratieve gebouwen in Carmel, het oudste deel van de stad, zijn gebouwd in koloniale stijl.
 • Fort St-Charles, gebouwd ten tijde van de stichting van de stad in 1643. Het noordelijke deel van de stad, St-François, vormt met zijn haven het drukke handelscentrum.

Grand-terre-pointe-a-pitre-haven-huizen.jpg   Grand-terre-pointe-a-pitre-palboom-kokosnoot   Grand-terre-pointe-a-pitre-zee-zonsondergang

Beste tijd voor een cruise naar Pointe-à-Pitre

De beste reistijd voor Pointe-à-Pitre in Guadeloupe (Grand-Terre) is van januari t/m december, waarin je een aangename of warme temperatuur hebt en amper tot weinig neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in Pointe-à-Pitre is 29°C in juli en de laagste is 26°C in februari.

Algemene informatie over Pointe-à-Pitre

Valuta
De valuta in Grand-Terre is Euro.

Haveninformatie
Uw cruiseschip legt aan bij de Maritieme Terminal van Centre St John Perse vlakbij het centrum van Point-à-Pitre. De beste stranden liggen op Grande-Terre. Het dichtstbij van het cruiesschip is Gosier en St Anne (Caravelle strand), op ca. 25 minuten afstand. Op beide stranden vindt u restaurants, barretjes en watersportfaciliteiten. Taxi’s zijn gelijk in de haven verkrijgbaar. Het zijn allemaal vaste prijzen, onderhandelen is niet de gewoonte.

pointe-a-pitre-portmap   Pointre-a-pitre-map

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor Pointe-à-Pitre. Bezoek de bijzondere begraafplaats Morne-À-l’Eau. Het is verre van een begraafplaats die wij voor ogen hebben. Er worden veelal gezellige badkamertegels gebruikt want de graven liggen boven de grond. De begraafplaats zelf heeft de vorm van een amfitheater. Het is en blijft een begraafplaats dus zorg dat u het met respect behandeld.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan