Menu

Jost van Dyke

Met grofweg acht vierkante kilometer is het eiland Jost van Dyke het kleinste van de vier hoofdeilanden van de Britse Maagdeneilanden. Jost van Dyke ligt ongeveer acht kilometer ten noordwesten van Tortola en acht kilometer ten noorden van Saint John

Net als het overgrote deel van de omringende eilanden is Jost van Dyke van oorsprong een bergachtig vulkanisch eiland. Het hoogste punt van het eiland ligt is Roach Hill, 321 meter boven de zeespiegel.

Jost van Dyke kent jaarlijks talloze bezoekers, die het eiland via boten vanaf Tortola en Saint Thomas betreden. De grootste toeristische trekpleister is de ‘Great Harbor’. Het strand rondom de haven kent onder andere een aantal bars en restaurants.

Volgens de overlevering is Jost van Dyke waarschijnlijk het eerst ontdekt door Christoffel Columbus tijdens zijn tweede reis in 1493. Het eiland heeft zijn naam te danken aan de Nederlandse piraat Joost van Dyk, die de havens op het eiland gebruikte om zich te verschuilen. Ondanks de geringe grootte van het eiland kent het eiland een aantal beroemde inwoners, waaronder William Thornton, architect van Het Capitool in Washington, en John C. Lettsome, oprichter van de London Medical Society.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan