Menu

Port Antonio

Port Antonio gelegen aan de oostkust van Jamaica, heeft nog altijd de charme van een slaperig vissersdorp, maar biedt het comfort en de afwisseling van een afgelegen vakantieoord. De stad dankt zijn welvaart aan de bananenhandel met de Verenigde Staten en Engeland, die officieel begon in 1870. Een van de huizen die op het hoogtepunt van de ‘banana boom’ werden gebouwd, is DeMontevin Lodge Guest House, dat op een peperkoeken huisje lijkt. De Titchfield School werd gesticht in 1785 en is gevestigd in de barakken van Fort George, waarvan de overblijfselen nog altijd te zien zijn. Titchfield is de vroegere naam van de stad, die ontleend is aan het landgoed van de Engelse gouverneur Lord Portland. De anglicaanse Christ Church werd rond 1840 opgetrokken. De legendarische folly werd in 1905 gebouwd door een rijke Amerikaan. Het landhuis raakte in 1936 in verval, omdat het staal werd aangetast door het zeewater waarmee het beton was aangemaakt. Port Antonio is het ideale vakantieoord voor de liefhebber van een rustige, romantische omgeving. Kunstenaars en schrijvers zochten hier hun toevlucht.

Bezienswaardigheden in Port Antonio

  • Blue Lagoon, een azuurblauw meer.
  • Twin Harbours
  • Nonsuch Caves
  • Rio Grande Valley. De jachtclub van Port Antonio organiseert hengelsportwedstrijden en er zijn historische stadsbezichtigingen vanuit zee.
  • Het Navy Island, dat ooit eigendom was van Errol Flynn, heeft 24 uur per dag een veerverbinding met het vasteland voor een zeer gering bedrag.
  • Bezoek de Somerset Falls, het Boston Beach of de Reach Falls.
  • Blue Mountain Peak
  • Vaar op de snelstromende Rio Grande.
  • Vis op marlijn, tarpon of red snapper in de dubbele haven van de stad.

Jamaica-port-antonio-kust-zee-stad.jpg   Jamaica-port-antonio-strand-baai-zee.jpg   Jamaica-port-antonio-straat-palbomen.jpg

Beste tijd voor een cruise naar Port Antonio

De beste tijd om naar Port Antonio, Jamaica, te gaan is heel het jaar door.

Algemene informatie over Port Antonio

Valuta
De valuta in Port Antonio is de Jamaicaanse dollar.

Haveninformatie
De kleine cruiseschepen leggen aan bij de Ken Wright pier in de westelijkhaven.

jamaica-port-antonio-haven-map.png   Jamaica-port-antonio-cruise-haven.jpg

Tip(s) van Captain Cruise
Naar het hart van Port Antonio is een interessante wandeling. Deze duurt 15 minuten naar het Oosten toe. Let wel goed op het verkeer.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan